Ana Bilim Dalı Başkanının Mesajı

Prof. Dr. Metin GÜNDAY

metin.gunday@atilim.edu.tr

XXI. yüzyılın sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçildiği, teknolojik gelişmelerin zaman ve mekan boyutunda hızla yayıldığı bir ortamda kamusal alanın yerel, ulusal ve küresel ölçekte yeniden tasarlandığı görülmektedir. Bu bağlamda Kamu Hukukunda gelişen teknolojiyle birlikte özellikle insan hakları alanında ortaya çıkan sorunları görme, hukuken tanımlama ve bunlarla mücadele etme gereği görülmektedir. Aynı zamanda artık bilgiye ulaşmanın değil, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmanın önem kazandığı bir çağ söz konusudur. Kamu Hukuku alanında da bu bakış açısıyla hareket edilmesi gerekmektedir.

Kamu Hukuku’nda eğitim ve araştırmanın dünya ve Avrupa bölgesi standartlarına uygun olarak yenilenmesi ihtiyacı, pek çok ülke gibi Türkiye’de de kendisini hissettirmiştir. Öte yandan teknolojik gelişmeler ve ulusal gereksinimler kamu hukuku eğitiminin içeriğini önemli ölçüde etkilemektedir. Bilgi toplumuna ulaşma özlemi, eğitim ve öğretimin sürekli olarak sorgulanmasını zorunlu kılmaktadır. Bu gerçekler ışığında hukuk devleti ilkesini her zaman göz önünde tutarak eğitim-öğretimin içeriği yenilenmek durumundadır. Çünkü insan haklarına saygılı hukuk devleti için nitelikli hukukçulara ihtiyaç vardır.

Bu çerçevede Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programımız, hukuk alanında hem ulusal hem küresel çalışmalara odaklanmakta ve kamu hukuku alanında farklı kariyer fırsatları sunmayı, nitelikli ve yetkin profesyoneller yetiştirmeyi hedeflemektedir. Çağın gerekleri doğrultusunda, gelecek vizyonu aşılayan, merak duygusunu pekiştiren, çevreye ve dünyaya karşı sorumluluk taşıyan yenilikçi bir eğitim programı sunmaktadır.

Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programını başarı ile tamamlayan bir mezunun; Kamu Hukuku alanındaki kavram ve kurumları hak kuramı çerçevesinde açıklayabilecek, bu alanın kavram ve kurumlarını diğer sosyal bilimlerle ilişkilendirebilecek, bu alandaki hukuki metinleri eleştirel bakış açısıyla ele alıp muhakeme edebilecek, bu alandaki bir araştırmanın sonuçlarını yazılı ve sözlü biçimde ortaya koyabilecek düzeyde olması hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda öğrencinin belirli bir konuyu sistematik olarak ele alma, etik kurallara uygun olarak bilimsel kaynak kullanarak bir tez/dönem projesi hazırlama ve bunu bilimsel gerekçelerle savunabilme niteliklerini haiz olması amaçlanmaktadır.

Kamu Hukuku Anabilim Dalı, lisansüstü programlarında eğitim-öğretim, araştırma-uygulama ve diğer akademik faaliyetleri yürütmektedir. Programda lisansüstü öğrenciler, Hukuk Fakültesinin bir bölümü çok değerli ve deneyimli, diğer bölümü çok genç ve nitelikli kadrosu ile kamu hukuku eğitimi ve öğrenimi görmektedir. Kamu Hukuku eğitim ve öğretiminin amacı, öğrencilere bir bilgi yığını yüklemek değildir; öğrencilerimizi bilgiye erişebilmelerini, nitelikli ve disiplinlerarası araştırmalar yapabilmelerini sağlayacak birikim ile donatmaktır.

Kamu hukuku yüksek lisans programı, hukuk ve sosyal bilimler lisans programlarından mezun olanların başvurabildiği ve öğrencilerin anayasa hukuku, idare hukuku, insan hakları, devlet teorisi, hukuk felsefesi gibi alanlarda dersler aldığı tezli veya tezsiz yapılabilecek bir programdır. Program lisansüstü öğrencilerin hukuka ilişkin kapsamlı ve disiplinlerarası bir yaklaşım geliştirebilmelerini hedeflemekte ve bu kapsamda derslerde öğrencilerin aktif katılımına, seminer derslerinde öğrencilerin bilimsel araştırma ve yayın yapma becerilerinin geliştirilmesine yönelmektedir. Lisans aşamasında Hukuk Fakültesi mezunu olmayan öğrencilere öncelikle bir yıl bilimsel hazırlık programı verilmektedir.

Tipografi Dersi Kapsamında Hazırlanan 200 Parçalık Yerleştirme

Grafik Tasarım
GSTMF Fuaye Alanı
19 Kasım 2021, 11:45 - 19 Aralık 2021, 11:45

MMR 201 ve MMR 202 Stüdyoları Ön Proje Sergisi 3X3 22 Kasım - 10 Aralık tarihleri arasında GSTMF Binası 4. kat sergi salonunda gerçekleşecektir.

Mimarlık Bölümü
GSTMF Binası 4.Kat Sergi Salonu
19 Kasım 2021, 17:00 - 30 Aralık 2021, 17:00

EUT481 Tasarımcı ve Endüstri dersinin 7 Aralık Salı günü konuğu Evren Akar olacak.

Endüstriyel Tasarım
Zoom
07 Aralık 2021, 13:30 - 16:30

Metalurji Malzeme Müh. Öğrenci Topluluğu

Metalurji ve Malzeme Müh. Topluluğu
1022 nolu Konfernas Salonu
08 Aralık 2021, 14:00 - 15:00

2022 Program Bütçenin Değerlendirilmesi

Maliye
Lamia Ergenekon Konferans Salonu (Kırmızı Salon)
09 Aralık 2021, 09:30 - 17:00

Yazar Prof. Dr. Erendiz Atasü'nün "Çağımızın Romanını Yazarken" başlıklı konuşması

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
Cengiz Yenerim Konferans Salonu (İşletme Fakültesi)
09 Aralık 2021, 10:30 - 12:00

Sergi:  "Arşivden"

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Kültür Müdürlüğü Sergi Alanı
13 Aralık 2021, 11:24 - 03 Ocak 2022, 11:24

Armağan Çağlayan

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Kemal Zaim Konferans Salonu
13 Aralık 2021, 14:00 - 15:00

Tasarım Odaklı Düşünme

Tasarımda Atılım Topluluğu
1020 nolu konferans salonu
14 Aralık 2021, 13:30 - 14:30

Bloomberg TV “Dijital Açı” Programı Moderatörü ve ANKAREF A.Ş. CEO’su Ali Erhan Binici ile “Girişimcilik ve IoT Semineri” ile bizlerle olacak.

Kariyer Planlama ve Ortak Eğitim Koordinatörlüğü
Lamia Ergenekon Konferans Salonu