Prof. Dr. Sadık Engin KILIÇ

engin.kilic@atilim.edu.tr

Atılım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı web sitesine hoş geldiniz.

Makine Mühendisliği Doktora Programı, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı itibariyle eğitim, öğretim ve araştırma çalışmalarına başlamıştır. Makine Mühendisliği disiplini ve disiplinler arası işbirliği ile endüstriyel alanlarda mühendislik problemlerinin fonksiyonel, ekonomik ve verimli yaklaşımlarla özgün ve yenilikçi çözümlerle analiz edilmesi, sayısal ve analitik çözümlerin laboratuvar ortamında deneysel testlerle doğrulanmasını esas alan güçlü bir araştırma alt yapısı ve kadrosuna sahibiz. İleri teknolojiyi çözümleyebilen ve yenilikçi yaklaşımlar üretebilen; özgün tasarımlar geliştirebilen; araştırma yöntemlerini bilen ve uygulayabilen; araştırma ve proje çıktılarını uygulamaya geçirebilen; uzay, havacılık, savunma, medikal ve otomotiv gibi önde gelen endüstri alanlarında güncel ve katma değeri yüksek çalışma ve ürün ortaya koyabilen lisansüstü seviyedeki mühendislerini çağdaş bir eğitim ve araştırma alt yapısı ile yetiştirmek en temel misyonumuzdur.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında Makine Mühendisliği Yüksek Lisans programının açılması için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Yüksek lisans programımız; Malzeme ve Katı Cisimler Mekaniği, Enerji-Isı Sistemleri ve Akışkanlar Mekaniği, Balistik Sistemler ve Otomotiv Sistemler olmak üzere dört alt programdan oluşacaktır. Ulusal ve uluslararası desteklerle yeni projeler almak ve araştırmalar yürütmek, üniversite-sanayi işbirliğine yönelik projeler yürütmek ve bu çalışmalar kapsamında da lisansüstü çalışmalarımızı dizayn etmek önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bölümümüz web sitesinden program detayları ile bilgi alabilir, sorularınız ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımla

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Nursing & Pediatrics Webinar 2021 adlı etkinlikte "Enhancing the Capacity of Health Systems to Overcome Challenges and Strengthening Nurses and other Healthcare Professionals in COVID-19 Process" başlıklı sunumunu gerçekleştirecektir.

19 Haziran 2021, 10:30 - 11:00

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, 18-20 Haziran tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile düzenlenecek olan 1. Uluslararası Gülhane Anne Sütü ve Emzirme Kongresi'ne oturum başkanı olarak katılım gösterecektir.

20 Haziran 2021, 09:00 - 10:00

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Atılım Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma Uygulama Merkezi (ATÜGAM) tarafından 21 - 22 Haziran 2021 tarihlerinde “Göç ve Milletlerarası Özel Hukuk” başlıklı bir sempozyum düzenlenecektir.

Atılım Üniversitesi
21-22 Haziran 2021, 10:00 - 18:30

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu 23 Haziran 2021'de Ankara Şehir Hastanesi tarafından düzenlenen "COVID19 Pandemisinde Sağlık Bakım Hizmetleri Yönetimi Sempozyumu"nda konuşmacı olarak yer alacaktır.

23 Haziran 2021, 10:00 - 16:00