Bölüm Tanıtımı
Mühendislik malzemelerinin üretilmesi, özelliklerinin belirlenip iyileştirilmesi, yaşamın tüm alanlarının ve o alanlardaki kullanıcıların beklentilerini karşılayan yeni malzemelerin geliştirilmesi; Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinin başlıca çalışma alanlarıdır. 2004 yılında kurulan ve 2018 yılında 10. dönem Mezunlarını veren Bölümümüz aynı yıl MÜDEK tarafından akredite edilmiştir. Bu akreditasyon ile mezunlarına uluslararası geçerliliği olan diplomaya sahip olma olanağı sunan Bölümümüz son derece nitelikli ve deneyimli bir Öğretim Üyesi kadrosuna sahiptir. Bölümümüzde öğrencilerimize verilen teorik derslerin pek çoğu çeşitli uygulamalar ve yaz stajları ile desteklenmekte ve bu şekilde öğrencilerimizin ileriki iş yaşamlarına daha donanımlı birer mühendis olarak katılmaları sağlanmaktadır. 2019 yılında uygulamaya başladığımız Ortak Eğitim müfredatı ile gönüllü öğrencilerimiz, eğitim sürelerini uzatmadan, yaklaşık altı aylık bir periyotta anlaşmalı şirketlerde çalışabilmektedir.
Misyon
Kuvvetli bilimsel ve teknolojik bilgiye, araştırma-geliştirme ve mühendislik problemleri çözme yaklaşımına, üretim ve uygulama öngörü ve becerilerine sahip, çevre ve toplum bilinci olan Metalurji ve Malzeme Mühendisleri yetiştirmektir.
Vizyon
Mezun ettiği mühendislerin, gerçekleştirdiği araştırma-geliştirme ve topluma hizmet faaliyetlerinin niteliği ile ulusal ve uluslararası düzeyde saygın bir isme sahip bir bölüm olmaktır.
Haberler
Etkinlikler
Müzik Topl
Müzik Topl
N Etkinlik
SÜRDÜRÜLEBİLİR SU İÇİN YENİ UFUKLAR: DENİZ SUYU ARITMA
Yapay Zeka Atölyesi Sergi: 'Tarihi Bağlamda Çağdaş Müdahaleler: Amasya Kıyı Şeridinin Tasarlanması'
Kimya Topluluğu
Kimya Topluluğu
Şehrin Tipografisi: 17 Eylül Üni. Grafik Tasarım Bölümü Araş. Gör. Şule Bayrak'ın Sunumu
mimarlık top.
mimarlık top.
Bölüm Duyuruları
Yeni ve güncellenmiş Staj Raporu Yazım Kılavuzu ve 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi'nde ilgili staj derslerinin işleyişi hakkındaki duyuruya buradan ulaşabilirsiniz.>...