Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi Araştırma Odaklı Öğretim Üyesi Pozisyonu
21.03.2022

Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi

Araştırma Odaklı Öğretim Üyesi Pozisyonu

Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi (MŞMM) 2010 yılında T.C. Kalkınma Bakanlığı desteği ve Atılım Üniversitesi katkılarıyla kurulmuştur. Merkezin amacı, Türkiye'deki metal şekillendirme sektörünü uygulamalı araştırmalar ile destekleyerek, yenilikçi, bilgiye dayalı ve enerji tasarruflu imalat teknolojilerinin geliştirilmesini, yüksek katma değerli parçaların üretilmesini, yeni ve gelişmiş malzemelerin şekillendirilebilmelerini sağlamaktır.

Merkez bünyesindeki araştırmalar, sanayi ve diğer üniversiteler ile yakın işbirliği içinde yürütülmektedir. Merkez, metal şekillendirme araştırmaları için gerekli olan birçok donanım ve yazılım olanaklarına sahiptir.

Mühendislik Fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde istihdam edilmek ve MŞMM ile ilgili ARGE faaliyetlerine destek vermek üzere aşağıda belirtilen niteliklere sahip Dr. Öğr. Üyesi ya da Doçent unvanlı öğretim üyesi istihdam edilecektir.

Adayların, özgeçmişini ve diğer başvuru belgelerini (niyet mektubu, üç adet referans mektubu) muhendislik@atilim.edu.tr adresine iletmeleri gerekmektedir. Niyet mektubunda MŞMM (https://www.atilim.edu.tr/tr/msmm) alt yapısına uygun araştırma ifadesinin (research statement) yer alması beklenmektedir.

Aranan nitelikler:

1. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve/veya Makine Mühendisliği orijinli (Doktorası ya da doçentliği Metalurji ve Malzeme Mühendisliği alanında olmak üzere),

2. Deneysel gerilme-kırılma-mikro yapı, ısıl işlem, üretim teknolojileri ile ilgili konular üzerine çalışmalar yapmış,

3. Sanayi tecrübesi olan,

4. Simülasyon programları ve sonlu elemanlar çalışmış.