Bölüm Tanıtımı
Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ankara’daki vakıf üniversitelerindeki İnşaat Mühendisliği Bölümlerinin öncüsü olarak 2000 yılında kurulmuştur. Eğitim dili İngilizce’dir.
İnşaat mühendisliği eğitiminin tüm alanlarında yetkin bir öğretim kadrosu bulunmaktadır. Yedi adet laboratuvarda uygulayarak öğrenme olanakları da kullanılarak verilen üst düzey akademik eğitimin yanı sıra, öğrencilerine iş deneyimi de sağlayan, inşaat sektörünün tanınmış kuruluşlarıyla yürüttüğü Ortak Eğitim Programına sahiptir.
Tüm vakıf üniversitelerindeki İnşaat Mühendisliği Bölümleri arasında MÜDEK (Mühendislik Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu) tarafından ilk akredite edilen bölümdür. Bölüm, 2018 yılında akreditasyonunu yenilemek üzere MÜDEK’e tekrar başvurmuş ve en uzun süreli olarak (6 yıl) yeniden akredite olmuştur. Bu akreditasyon ENAEE (Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Kuruluşu) tarafından olduğu gibi uluslararası diğer akreditasyon kuruluşlarınca da tanınmaktadır.
Misyon
İnşaat Mühendisliği bölümünün misyonu, öğrencilerimize İnşaat Mühendisliği uygulamalarına yönelik bilimsel ve teknik alanlarda sağlam bir bilgi birikimi ve beceriler bütünü kazandırmak, özgüven ve kritik düşünce yeteneğine sahip birer mühendis olarak mesleklerini etik kurallar çerçevesinde en iyi şekilde uygulayabilecek düzeyde yetişmeleri için elverişli eğitim ortamını sunmaktır.
Vizyon
İnşaat Mühendisliği bölümünün vizyonu, ulusal ve uluslararası akreditasyona sahip bir eğitim programı oluşturarak bölümümüzün ülkemizdeki vakıf üniversiteleri arasındaki lider konumunu korumak ve güçlendirmek, tüm üniversiteler sıralamasında ilk beş arasına girmektir.
Haberler
Mezunumuz Can Uludağ, 2022-2023 akademik yılı için Cambridge Üniversitesi Judge Business School (CJBS) Finans Yüksek Lisans (MFin) programına kabul edilmiştir....
Devamını Oku31 Ekim 2020 Cumartesi günü CE 550 Prestressed Concrete dersi kapsamında gönüllü inşaat mühendisliği...
Devamını Oku2017-2018 Akademik yılı Güz dönemi sonunda göstermiş oldukları akademik başarı ile Yüksek Onur......
Devamını OkuEtkinlikler
Akademisyenlerimizin katılımıyla TÜBİTAK ARDEB projeleri deneyim paylaşımı etkinliği
Kamu Harcamalarına Yönelik Olarak Yeni Reform Önerilerinin alanında uzman isimler tarafından sunulacağı bu kıymetli panelimize ilgilenen herkesi davet etmekten mutluluk duyarız...
KONFERANS TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE SU KAYNAKLARI KONFERANSI 6 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 14:00'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.
Değerli Kullanıcılarımız; Bilgi birikimlerinizi desteklemek, e-kaynak kullanımlarınızı arttırmak ve yayın süreçlerinize katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz TANITIM GÜNÜMÜZE DAVETLİSİNİZ!
Hukukta İhtisas Topluluğu
ICM385 | Tasarım Konuşmaları Seminer 03 / ÇALIŞTAY Araş. Gör. Sema Taştan | “barınma birimini sembolik düşünmek” 23 Ekim 2024 / 09:30 GSTMF B Blok 1022 Konferans Salonu / B1004
ICM385 | Tasarım Konuşmaları Seminer 03 / ÇALIŞTAY Araş. Gör. Sema Taştan | “barınma birimini sembolik düşünmek” 23 Ekim 2024 / 09:30 GSTMF B Blok 1022 Konferans Salonu / B1004
Küresel Su Krizi: Sürdürülebilir Çözümler İçin Girişimler ve Birleşmiş Milletler Programları
25 Ekim 2024 Cuma günü saat 10.00’da Dr. Öğretim Görevlisi Sinem Çınar Kalenderoğlu tarafından Kemal Zaim Konferans Salonunda “Görünenin Ötesinde Mimarlık: Mekansal Organizasyon Sistemleri” başlıklı konuşma gerçekleştirilecektir.
Bilim İnsanı Olmak ve Lisans Döneminde Ar-Ge
Bölüm Duyuruları
Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Alım Komisyonu Ön Değerlendirme Tutanağı 4.09.2023>...