Prof. Dr. Sadık Engin KILIÇ

engin.kilic@atilim.edu.tr

Değerli Lisansüstü Öğrenci Adayları,

Sizleri, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü, İmalat Mühendisliği Enstitü Anabilim Dalı Başkanı olarak bizlere katılmaya, ülkemiz ve teknolojimizin gelişmesi için bizler ile birlikte araştırma projelerinde görev almaya, kendinizi uzman hocalarımız ile birlikte ve çağdaş araştırma altyapımızı kullanarak yetiştirmeye ve bilime katkıda bulunmaya davet ediyorum.

Üniversitemizin bir araştırma üniversitesi misyonuna paralel olarak, İmalat Mühendisliği anabilim dalımız araştırma altyapısını kendi uzmanlık alanında web sitemizde göreceğiniz çağdaş cihaz ve makina teçhizatı içeren laboratuvarları ve araştırma merkezlerini kurmuştur. Bölümümüzde bulunan altı laboratuvarın dışında, Kalkınma Bakanlığının desteği ile2010 yılında kurulmuş olan Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi ve gene aynı yıl BOREN tarafından sağlanan destekle kurulmuş olan Bor Kaplamaları Yetkinlik Merkezi araştırmalarımıza büyük destekler vermektedir. Bu merkezler kendi alanlarında ilk ve tek olarak kurulmuş ve tüm ülkemize hizmet sunan araştırma altyapılarıdır.

Anabilim dalımızda tezli ve tezsiz yüksek lisans programları mevcuttur. Ayrıca yüksek lisans ile bütünleşik veya ayrı olarak sürdürülebilecek iki ayrı doktora programı (Makina Mühendisliği ve MODES) bulunmaktadır. Tüm lisansüstü programlarımız tam zamanlı veya yarı zamanlı öğrencilerimize uygundur. Ayrıca, lisansüstü öğrencilere, üniversite tarafından Fen Bilimleri Enstitüsü web sayfasında görüldüğü gibi çeşitli burslar verilmektedir.

Sanayi 4.0 devriminin yaşandığı ve lisans derecesinin yeterli olmadığı bu günlerde, Türkiye’nin en fazla teknolojik ihracat yaptığı imalat sektöründe aktif bir AR-GE uzmanı olmak için bu fırsatı kaçırmayınız. Sizleri bizlerle görüşmeye ve araştırma alt yapılarımızı görmeye davet ediyorum.

Saygılarımla

Prof. Dr. S. Engin Kılıç

İmalat EABD Başkanı

Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi olarak "On The Generatıon And Evolutıon of Resıdual Stress Durıng Manufacturıng of Hıgh Value Components" konusunda çevrim içi seminer düzenlemekteyiz. Sizleri bu seminerde görmekten memnuniyet duyacağız.

Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi
18 Mayıs 2022, 15:00 - 18 Mayıs 2023, 17:00