Prof. Dr. Sadık Engin KILIÇ

engin.kilic@atilim.edu.tr

Değerli Lisansüstü Öğrenci Adayları,

Sizleri, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü, İmalat Mühendisliği Enstitü Anabilim Dalı Başkanı olarak bizlere katılmaya, ülkemiz ve teknolojimizin gelişmesi için bizler ile birlikte araştırma projelerinde görev almaya, kendinizi uzman hocalarımız ile birlikte ve çağdaş araştırma altyapımızı kullanarak yetiştirmeye ve bilime katkıda bulunmaya davet ediyorum.

Üniversitemizin bir araştırma üniversitesi misyonuna paralel olarak, İmalat Mühendisliği anabilim dalımız araştırma altyapısını kendi uzmanlık alanında web sitemizde göreceğiniz çağdaş cihaz ve makina teçhizatı içeren laboratuvarları ve araştırma merkezlerini kurmuştur. Bölümümüzde bulunan altı laboratuvarın dışında, Kalkınma Bakanlığının desteği ile2010 yılında kurulmuş olan Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi ve gene aynı yıl BOREN tarafından sağlanan destekle kurulmuş olan Bor Kaplamaları Yetkinlik Merkezi araştırmalarımıza büyük destekler vermektedir. Bu merkezler kendi alanlarında ilk ve tek olarak kurulmuş ve tüm ülkemize hizmet sunan araştırma altyapılarıdır.

Anabilim dalımızda tezli ve tezsiz yüksek lisans programları mevcuttur. Ayrıca yüksek lisans ile bütünleşik veya ayrı olarak sürdürülebilecek iki ayrı doktora programı (Makina Mühendisliği ve MODES) bulunmaktadır. Tüm lisansüstü programlarımız tam zamanlı veya yarı zamanlı öğrencilerimize uygundur. Ayrıca, lisansüstü öğrencilere, üniversite tarafından Fen Bilimleri Enstitüsü web sayfasında görüldüğü gibi çeşitli burslar verilmektedir.

Sanayi 4.0 devriminin yaşandığı ve lisans derecesinin yeterli olmadığı bu günlerde, Türkiye’nin en fazla teknolojik ihracat yaptığı imalat sektöründe aktif bir AR-GE uzmanı olmak için bu fırsatı kaçırmayınız. Sizleri bizlerle görüşmeye ve araştırma alt yapılarımızı görmeye davet ediyorum.

Saygılarımla

Prof. Dr. S. Engin Kılıç

İmalat EABD Başkanı

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Nursing & Pediatrics Webinar 2021 adlı etkinlikte "Enhancing the Capacity of Health Systems to Overcome Challenges and Strengthening Nurses and other Healthcare Professionals in COVID-19 Process" başlıklı sunumunu gerçekleştirecektir.

19 Haziran 2021, 10:30 - 11:00

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, 18-20 Haziran tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile düzenlenecek olan 1. Uluslararası Gülhane Anne Sütü ve Emzirme Kongresi'ne oturum başkanı olarak katılım gösterecektir.

20 Haziran 2021, 09:00 - 10:00

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Atılım Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma Uygulama Merkezi (ATÜGAM) tarafından 21 - 22 Haziran 2021 tarihlerinde “Göç ve Milletlerarası Özel Hukuk” başlıklı bir sempozyum düzenlenecektir.

Atılım Üniversitesi
21-22 Haziran 2021, 10:00 - 18:30

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu 23 Haziran 2021'de Ankara Şehir Hastanesi tarafından düzenlenen "COVID19 Pandemisinde Sağlık Bakım Hizmetleri Yönetimi Sempozyumu"nda konuşmacı olarak yer alacaktır.

23 Haziran 2021, 10:00 - 16:00