Dr. Öğr. Üyesi Gökhan TUNÇ

gokhan.tunc@atilim.edu.tr

İnşaat Mühendisliği anabilim dalı olarak hızla değişen ve gelişen teknoloji çağında lisansüstü çalışmalarının gerekliliğine olan inancımız sonsuzdur. Bu tür çalışmaların ortaya çıkaracağı ürünler ve teknik altyapının sanayi ve akademiye sağlayacağı faydaların sadece üniversitemiz açısından değil, ülkemiz açısından da büyük önem arz ettiğini görüyor ve bu önemli misyona uygun olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Üniversite-sanayi işbirliğine dayalı olarak yürütülen lisansüstü çalışmalarımızın çoğunda konularında uzman tam ve yarı zamanlı akademik personelimiz görev almaktadır. Araştırmalarımızda teknik altyapı ihtiyacını karşılamak üzere tam kapasite çalışan toplam altı adet laboratuvarımız mevcuttur. Bu laboratuvarlarımızda gerekli test çalışmaları ihtiyaçlara dönük olarak yürütülmekte ve günümüz gereksinimlerine uygun olarak teknik donanımları güncellenmektedir.

Üniversite-sanayi işbirliğinin bizlere sağladığı faydaların yanısıra, yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerle AR-GE çalışmalarında birlikte yer almak istiyoruz. Böylelikle, üniversitemizin işlevsellik kazanarak sanayinin önemli bir parçası haline geleceğine inanıyoruz.

İnşaat Mühendisliği Enstitü Anabilim Dalımızda tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarımız mevcuttur. Lisansüstü eğitim dilimiz İngilizce olup, programımız tam zamanlı ve yarı zamanlı öğrencilerimize uygun olarak düzenlenmiştir. Programımızda yer alan dersler, hem akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerimizin hem de özel sektörün gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanmakta ve geliştirilmektedir.  Akademik eğitim kalitemizin yükseltilebilmesi için devam eden bu tür çalışmalarımıza ek olarak öğrencilerimize farklı derslerde verdiğimiz etik eğitim ile de bölüm olarak ayrıca büyük gurur duymaktayız.

İnşaat Mühendisliği yüksek lisans eğitimini almaya hak kazanan siz değerli öğrencilerimize ve adaylarımıza bölümümüz adına başarılı ve mutlu bir akademik hayat diliyorum.

Saygılarımla...