Doç. Dr. Emel SÖNMEZER

emel.sonmezer@atilim.edu.tr

Sevgili Öğrenciler,

Dünyada ve ülkemizde gelişen teknoloji nedeniyle giderek hareketsizleşen ve sedanter yaşam biçimi geliştiren toplumların bugün ve gelecekteki gereksinimleri fizyoterapistlik mesleğinin gelişimini kaçınılmaz kılmaktadır. Ülkemiz sağlık eğitim politikalarının geleceğini planlamak amacıyla kaliteli ve yetkin lisans öğrenimi kadar, henüz yeterli sayıda akademisyen ve alanında uzmanlaşmış fizyoterapist bulunmaması, lisansüstü eğitim programı açmayı zorunlu hale getirmektedir.

Fizik Tedavi Rehabilitasyon, hastalık, bozukluk ve çevresel faktörlerin etkisi ile ortaya çıkan hareket ve fonksiyonu tehdit eden her türlü yaklaşımı içerir. Sadece hasta odaklı yaklaşımları içermeyip, toplum sağlığının korunması, sağlıklı yaşam için bireylerin yönlendirilmesi, yönetimsel, eğitim, öğretim, bilimsel araştırma, ulusal ve uluslararası sağlık politikalarının oluşturulması ve geliştirilmesinde önemli bir yere sahiptir.

Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu (WCPT) stratejik planlama sunumunda, fizyoterapi profesyonellerinin primer sağlık bakımı, nöromuskuloskeletal tanı, tedavi ve koruma stratejileri üzerinde çalışabilecekleri ve böylece ülkelerinin sağlık sistemlerinde daha aktif rol alabilecekleri üzerinde durulmuştur. Lisans eğitimi almış fizyoterapistlerin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında kanıta dayalı araştırma faaliyetlerinin arttırılması, meslekte özelleşmeye yönelik adımların atılması ve Türkiye’deki fizyoterapi ve rehabilitasyon eğitiminin uluslararası kabul görür seviyede ilerlemesi adına lisansüstü eğitim gerekli hale gelmiştir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Türkçe Tezli Yüksek Lisans programı, Atılım üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde tezli olmak üzere başlatılan ilk yüksek lisans programlarından biridir. Programın resmi eğitim dili Türkçe’dir. Programa kayıt olabilmek için Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında lisans diplomasına sahip olmak ve Atılım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü eğitimi başvuru koşullarını yerine getirmek gerekmektedir.

Programın amacı, lisans mezunu fizyoterapistlere, uluslararası standartlarda, özel fizyoterapi ve rehabilitasyon yaklaşımlarını öğretmek, sağlam bilimsel temelleri olan bilgiye ulaşımı öğretmek ve sağlamlaştırmak, araştırmaya yönelik uzman fizyoterapist kavramını kazandırmak, değerlendirme, tedavi programı çizme ve standardizasyon etik kurallarını çok iyi bilen ve uygulayan mezunlar vermek, yaptıkları tezlerde yeni yöntemler uygulayan, sonuçları klinik rehabilitasyon programlarını etkileyen ve   uluslararası saygın dergilerde yayınlanacak nitelikte bilimsel araştırmalar yapan, toplumun değişen ve artan rehabilitasyon alanındaki durumlarına uyum gösterebilen nitelikli uzman fizyoterapistler ve akademisyen adayları yetiştirmektir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans programımız, çok sayıda alana ait dersleri ve çok sayıda seçmeli dersi içermektedir. Üniversitemiz bünyesinde bulunan dört Fizyoterapi Uygulama Laboratuvarları yüksek lisans öğrencilerimize uygulamalı eğitim olanağı sunmaktadır.

Daha fazla bilgi için dilediğiniz zaman bölümümüz ile irtibata geçebilir veya bölümümüzü ziyaret edebilirsiniz.

ELT Konferansı

Temel İngilizce Bölümü (Hazırlık Okulu)
Orhan Zaim Conference Hall
12 Ekim 2022, 17:05 - 27 Mayıs 2024, 17:05

Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Nami Çağan Hocamızı aramızdan ayrılışının beşinci yılında anmak amacı ile 17-18 Kasım tarihlerinde çevrimiçi şekilde gerçekleştirilecek olan Vergilendirme Yetkisi Sempozyumu programını bilgilerinize sunarız.

09 Kasım 2022, 09:02 - 25 Aralık 2023, 09:02

Hukuk Fakültesi 2. Kat
24 Kasım 2022, 16:38 - 16 Ekim 2023, 16:38

Baykuş-Çekirge Hukukta Mentorluk Programı 14.12.2022 Çarşamba günü saat: 12:00 Hukuk Fakültesi 2. Kat 202 No'lu Oda https://docs.google.com/forms/d/1-XS48M9C6CMtgB-TWcAPui4_1lUfjZaJDoNzNkLOdT0/edit

Hukuk Fakültesi 2. Kat 202 No'lu Oda
07 Aralık 2022, 13:53 - 12 Haziran 2023, 13:53

Dijital Dönüşüm ve Hukuk Eğitimi: Vergi Hukuku Dersi Üzerinden Dijital İkiz Çalışmaları-Eğitimde Dijital Dönüşüm

Çevirimiçi
02 Ocak 2023, 14:01 - 28 Ağustos 2023, 14:01

Dijital Dönüşüm ve Hukuk Eğitimi: Vergi Hukuku Dersi Üzerinden Dijital İkiz Çalışmaları-Dijital Dönüşüm II

Çevirimiçi
02 Ocak 2023, 14:02 - 18 Eylül 2023, 14:02

Yaşam Renkler Ritim

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sergi Alanı
31 Ocak 2023, 09:00 - 24 Şubat 2023, 17:30

Bu sempozyumda, hukukta yer alan cinsiyete dayalı ayrımcı norm ve uygulamaların, kapsayıcı ve kesişimsel feminist çalışmalar ile, eşitlik ve adalete ulaşmak için hukuka eleştirel bir bakış çerçevesinde ele alınması amaçlanmaktadır.

Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu
17 Mart 2023, 10:00 - 17:00

Atılım Üniversitesi Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Öğrenci Kongresi MÜBAK 2023

27-28 Nisan 2023, 09:00 - 18:00