Hukuk Fakültemiz Öğrencileri Vis Moot Yarışmasında Üniversitemizi Başarıyla Temsil Etti
15.04.2024

Bu yıl 22-28 Mart 2024 tarihlerinde otuz birincisi düzenlenen ve 373 farklı üniversitenin katıldığı Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot yarışmasına her yıl olduğu gibi bu sene de katılan Hukuk Fakültemiz takımı, Madrid’de yaptığı hazırlık karşılaşmalarının ardından Üniversitemizi Viyana’da başarıyla temsil etti.

 

Hukuk Fakültemiz öğrencilerinden Berrin Karadeniz, Ahmet Barış Seçgin, İlkem Binbirçiçek ve Yiğit Özen’in konuşmacı olarak, Beyza Bayındır, İzgi Biçer ve İhsan Batuhan Soydan’ın araştırmacı ve yazar olarak yer aldığı yarışmada, takımımız Dr. Ogün Erşan Aydınlı ve Ar. Gör. Yiğitcan Çankaya’nın kolaylaştırıcılığında hazırlandı. Davacı ve davalı dilekçelerinin yazımını tamamladıktan sonra 28 Şubat - 1 Mart 2024 tarihleri arasında Madrid’de düzenlenen pre-mootlarda 500/600 puan alan takımımız, 22-26 Mart 2024 tarihleri arasında Viyana’da gerçekleşen duruşmaları da başarıyla tamamladı. Davalı dilekçesi ile 3.25/4.00 puan almaya hak kazanan Fakültemiz öğrencileri; New York University, National University of Rosario, Addis Ababa University ve Directorate of Legal Studies, Tamil Nadu üniversiteleri ile karşılaştı.

 

Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, dünya çapında düzenlenen en prestijli ve en çok katılımcısı olan uluslararası ticari tahkim farazi dava yarışması olmakla tanınıyor. Her sene Hong Kong ve Viyana ayakları olan bu yarışma,  öğrencilere uluslararası anlamda hem öğretiye hem uygulamaya yönelik çok kapsamlı bir deneyim sunuyor. Özellikle kıta Avrupası öğretisinde saygı duyulan duayen isimlerle tanışma imkanı bulan, uluslararası ticari tahkim kariyeri öngören ve bu alana ilgi duyan öğrenciler, uygulama ve teorinin birleştiği duruşmalar esnasında alana ilişkin eşsiz bir deneyim elde etme fırsatı buluyor.