Sosyal Bilimler Alanında Çalışan Araştırmacılar için Advanced Fellowships ve Newton Mobility Grants Çağrıları Açıldı
19.01.2018

Değerli Araştırmacılarımız,

Birleşik krallık ile ortaklık içerisinde araştırma kapasitelerini güçlendirebilmesi ve dolaşım desteklerinden faydalanabilmesi için Newton Advanced Fellowships ve Newton Mobility Grant çağrıları açılmıştır.

ONEMLI NOT: British Academy sadece sosyal bilimler alanında çalışan araştırmacıları desteklemektedir. Diğer bilimsel alanları destekleyen Royal Society en kısa zamanda çağrılarını açacak olup, açıldığında sizlere duyuru yapılacaktır.

Newton Advanced Fellowships

Newton Advanced Fellowships programı ile Türkiye’deki araştırmacıların Birleşik Krallık’tan ortakları ile birlikte bir eğitim vasıtasıyla kendilerini geliştirmeleri, bunun yanında karşılıklı bilimsel ziyaretlerin, bilimsel araştırmanın ve bilgi ve beceri aktarımının desteklenerek, araştırma   kapasitelerinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Kabul alan araştırmacılara senelik 37,000 sterline kadar destek verilecektir. Destek suresi en çok 2 sene olarak belirlenmiş olup, son başvuru tarihi 14 Mart 2018’dir. 

Ayrıntılı Bilgi İçin:

https://www.britac.ac.uk/newton-advanced-fellowships   

Dikkat Edilecek Hususlar: Başvuracak araştırmacıların doktora derecesine sahip olması ve doktora sonrası kariyerinin 15 yılı geçmemesi gerekmektedir.

Newton Mobility Grants

Newton Mobility Grant programı ile Türkiye’deki araştırmacıların Birlesik Krallik’tan ortakları ile birlikte projeler geliştirebilmeleri, yeni araştırmacı ağlarına dahil olabilmeleri ve ortak çalışmalar başlatabilmeleri hedeflenmektedir. Kabul alan araştırmacılara 10,000 sterline kadar bütçe verilecek olup, en çok 2 sene içerisinde gerçekleştirilecek seyahatler desteklenecektir. Programın son başvuru tarihi 14 Mart 2018’dir.

Ayrıntılı Bilgi İçin:

https://www.britac.ac.uk/newton-mobility-grants

Dikkat Edilecek Hususlar: Başvuracak araştirmacıların doktora derecesine sahip olmasi gerekmektedir.

Newton- Katip Celebi Ekibi

Iletisim: Newtonfund.Turkey@fco.gov.uk

Asli Akcayoz

Newton Fund Programme Coordinator

British Embassy, Ankara

Address Sehit Ersan Cad. No: 46/A Cankaya, Ankara, TURKEY

asli.akcayoz@fco.gov.uk

Tel + 90 312 455 32 37

Fax +90 312 455 33 56

www.ukinturkey.fco.gov.uk

UKinTurkey in Facebook

UKinTurkey in Twitter

@Newtonfund

www.newtonfund.ac.uk