> TÜBİTAK 2217 - Lisansüstü Etkinlik Düzenleme Programı
22.08.2013

TÜBİTAK 2217 - Lisansüstü Etkinlikleri Destekleme Programı

Tanıtım

TÜBİTAK-BİDEB 2217  Lisanüstü Yaz Okulu Ve Benzeri Diğer Etkinlikleri Destekleme Programı bilim ve teknolojideki güncel gelişmelerin aktarılması veya yaygın kullanılması gereken tekniklerin öğretilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikleri kapsamaktadır.

TÜBİTAK tarafından Program kapsamında lisansüstü kış/yaz/bahar okulları, teorik ve uygulamalı kurslar, seminerler, bilimsel çalıştaylar vb. etkinlikleri düzenleme desteği sağlanmaktadır.

Etkinlikler: lisansüstü öğrenciler, araştırma kurumlarında görev yapan genç araştırmacılar (35 yaş altı), uzmanlardan oluşan katılımcılara açıktır.

Başvuru Dönemleri

Yıl içinde Ocak-Şubat, Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos ve Ekim-Kasım olmak üzere dört dönemde 1 ay süreyle başvurular kabul edilmektedir.

2013 IV. Dönem başvuruları 1 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında açıktır.

 

Kaynak: TÜBİTAK web sayfalarında ayrıntılı bilgi ve online başvuru sistemine erişilmektedir:

http://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/bilimsel-etkinlik/etkinlik-duzenleme-destekleri/2217/icerik-basvuru-kosullari  

 

Destekler

2013 yılı için 2217 destek üst sınırları:

•Ulusal nitelikli etkinlikler için 20.000,00 TL

•Uluslararası katılımlı nitelikli etkinlikler için 25.000,00 TL

•Uluslararası nitelikli etkinlikler için 30.000,00 TL olarak belirtilmişitr.

Program kapsamında (etkinlik türüne göre değişmektedir) eğitici ders ücreti, yol ve konaklama giderleri (üst sınırlar belirlidir), eğitim malzemeleri, laboratuvar sarf malzemeleri, tanıtım kalemleri desteklenmektedir.

2217 düzenleme desteğine uygun bulunan etkinliğin düzenleme kurulu kanalıyla önkayıt yaptıran katılımcılar katılım desteğinden yararlandırılmak üzere TÜBİTAK-BİDEB’e bildirilmektedir (katılımcıların kayıt sürecinde etkinlik düzenleme kuruluna başvuru yapması gerekmektedir).

Yurt dışından katılacak ve sunum yapacak öğretim üyelerinin yurt dışı yol giderleri için TÜBİTAK-2221 Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programına başvurulmalıdır.

 

Kapsamı

Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknolojik Bilimler, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında aşağıda özellikleri sayılan bilimsel etkinlikler :

- Lisansüstü öğrencilere bilim dallarındaki son gelişmeleri aktaracak ve yenilikleri tanıtacak nitelikte özgün konuları içeren yaz/kış/bahar okulları,

- Özellikle, gelişmekte olan üniversitelerden çok sayıda öğrencinin yararlanacağı ve çeşitli üniversitelerden öğretim üyelerinin görev üstleneceği, uzun süreli, ilgili lisansüstü enstitülerin kredili ders olarak kabul edeceği kursl

- Son gelişmeleri konu alan kısa süreli, geniş katılımlı ,

- Yaygın kullanılması beklenen tekniklerin kapsamlı ve gerçekçi biçimde öğretilmesini amaçlayan, değişik üniversitelerden öğretim üyelerinin görev aldığı kurslar,

- Güncel bilimsel gelişmelerin lisansüstü öğrencilere, üniversite ve diğer araştırma kurumlarındaki araştırmacılara ve uzmanlara aktarılmasını sağlayacak seminerler,

- Bilimsel iş birliğini artırmaya yönelik, bilim insanları arasında yoğun tartışma ve bilgi alışverişinin yapıldığı kısa süreli çalıştaylar olabilmektedir.