KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi Töreni
16.07.2013

2012-2013 bahar döneminde Atılım Üniversitesi MGMT 409 Girişimcilik Dersini alan öğrenciler KOSGEB’den Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgelerini 16 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleşen bir törende aldılar. Bu belge ile kendi işlerini kurmaları ve KOSGEB’e başvurmaları halinde 30.000 TL  hibe, 70.000 TL kredi olmak üzere toplam 100.000 TL değerinde bir desteği almaya hak kazandılar.

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdürrahim Özgenoğlu, Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim, Atılım Üniversitesi Provostu Prof. Dr. Hasan Akay, KOSGEB Sincan Hizmet Merkezi Müdürü M. Tarık Ferizoğlu, KOSGEB girişimcilik uzmanı Serdar Erdoğan, Markör Markalaştırma Ajansından marka stratejisti Özel Oytun Türkoğlu’nun katıldığı törende öğrenciler heyecanla bekledikleri katılım belgelerini aldılar.

Törende geleceğin girişimcileri 4-5’er kişilik takımlar halinde geliştirdikleri aşağıdaki projeleri dersin öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Elif Kalaycı eşliğinde gururla tanıttılar:

  1. Para karşılığı meyve veren otomat
  2. Uzun süre güneş altında çalışan inşaat işçilerini güneşten koruyarak daha uzun zaman çalışmalarına olanak veren aparat
  3. Meyve bahçeciliği ile uğraşan çiftçilerin elektrik yerine rüzgar enerjisi ile bahçe sulamalarını sağlayan teknoloji
  4. Hastanelerde refakatçilerin gece sıcak çorba bulamamalarına çare olarak düşünülmüş çorbamatik

Öğrenciler adına konuşan Emre Işık MGMT 409 girişimcilik dersinden uygulamaya yönelik bir ders olduğu ve takım halinde çalışma gerektirdiği için çok şey öğrendiğini belirtti. Teorinin yanısıra gerçek hayata dair zorlukları da biraz tatmak isteyebileceklere MGMT 409 Girişimcilik dersini önerdi.

MGMT 409 Girişimcilik dersi Mühendislik, Fen Bilimleri, İşletme gibi farklı fakültelerden öğrencilere açık olarak her dönem seçmeli ders olarak sunuluyor ve farklı altyapılara sahip kişilerin takım halinde çalışmaları ile gerçek dünyada yaşanacak iş hayatının bir provasını yaptırmayı hedefliyor. Derste  yeni bir iş fikri sıfırdan oluşturularak KOSGEB’in iş planı formatı dolduruluyor ve dönem sonunda özel sektör temsilcileri, girişimciler, KOSGEB uzmanlarından oluşan bir jüri karşısında sunuluyor.