Konferans: “Türkiye ve Dünya Ekonomisinde Güncel Gelişmeler” ( Faik Öztrak)
06.05.2016

Atılım Ekonomi Topluluğu'nun (AET) yıllık etkinlikleri çerçevesinde,  Sn. Faik Öztrak (CHP MilletvekiliEski Başkan Yardımcısı ve Eski Hazine Müsteşarı) tarafından “Türkiye ve Dünya Ekonomisinde Güncel Gelişmeler”  başlıklı konferans verilecektir. Bu etkinlikte  sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.

Yer: Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu
Tarih: 6 Mayıs 2016 (Cuma)
Saat: 14.30-16.30

Faik Öztrak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Ekonomi Bölümü'nü bitirmiştir. İngiltere'de Birmingham Ünivesitesi'nden kalkınma finansmanı konusunda master derecesi almıştır. 1978 yılında Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman yardımcısı olarak çalışma hayatına başlamıştır. 1987 yılına kadar süren uzman ve uzman yardımcılığı döneminde kamu iktisadi teşebbüslerinin konsolide finansman dengelerini hazırlamak, kamu maliyesi kapsamında bütçe ve fon dengeleri üzerinde çalışmak ve para ve finans piyasalarına ilişkin analizler geliştirmek temel görev alanları olurken uluslararası kuruluşlarla yürütülen müzakerelerde görev almaya başlamıştır. Daha sonra sırasıyla Devlet Planlama Teşkilatı'nda Yıllık Programlar ve Finansman Dairesi Başkanlığı, İktisadi Planlama Başkan Vekilliği, İktisadi Planlama Genel Müdürlüğü, aynı teşkilatta Müsteşar Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. Müsteşar yardımcılığı görevini müteakiben 2000 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda çalışmış ve kurumun Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. 2001 yılında yaşanan ekonomik krizden sonra ekonomi yönetimine gelen yeni ekip içinde yer almış ve Hazine Müsteşarlığı görevine atanmıştır. Bu dönemde uygulanmaya başlanan Türkiye'nin Güçlü Ekonomiye Geçiş Programının hazırlanmasında, uygulanmasında ve uluslararası kuruluşlarla müzakeresinde bürokrasi içinde en üst seviyede koordinasyon görevini üstlenmiştir.