Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının koordinasyonunda kamu ve özel sektörden işverenlerin katılımıyla 2021 yılında Yetenek Kapısı Proje Yarışmaları serisine başlanmıştır. Bu kapsamda, Yetenek Kapısı Proje Yarışmaları serisinin ilk etkinliği olan Akkuyu NGS Proje Yarışması’nın başvuruları başlangıçta tüm bölümlerden lisans 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin başvurusuna açılmış ancak yüksek lisans ve doktora öğrencilerinizden gelen yoğun talep üzerine bu öğrencilerinizin de başvurularının kabul edilmesine karar verilmiştir.

Öğrencilerinizin Rusya’da Nükleer Santral Teknik Gezisi ve Seminer, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığında Staj ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde Teknik Gezi ödüllerini kazanma fırsatı yakalayabilecekleri proje yarışmasından haberdar olabilmeleri için etkinliğin duyurulması önem arz etmektedir.

Ayrıca, yapılan incelemelerde üniversitenizde enerji ile ilgili alanlarda (nükleer enerji mühendisliği, enerji mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği, enerji yönetimi gibi) lisans veya lisansüstü programların bulunduğu ve proje yarışmasının bu programlardaki öğrencilerin yetkinliklerinin gelişimine önemli bir katkı sağlayacağı düşünülmüştür. Bu çerçevede, özellikle bu programlarda lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde öğrenim gören öğrencilerinize etkinlik duyurusunun yapılması fayda sağlayacaktır.

Başvuru için:

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Akkuyu Nükleer A.Ş. iş birliği ile açılan Akkuyu NGS Proje Yarışması’nın başvuruları gelen yoğun talepler doğrultusunda yüksek lisans ve doktora programlarından öğrencilerin de başvurusuna açılmıştır. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz 28 Mart 2021 tarihine kadar projelerini hazırlayarak başvurularını tamamlayabileceklerdir.

Yarışma sonucunda;

  • Birinci olan takım Rusya’da Nükleer Santral Teknik Gezisi ve Seminer Ödülü, 
  • İkinci olan takım Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığında Staj Ödülü,
  • Üçüncü olan takım Akkuyu Nükleer Güç Santralinde Teknik Gezi Ödülü, 

kazanacaktır.

Yeteneklerini göstererek kariyerinde fark yaratmak ve üniversiteni temsil etmek istiyorsan yetenekkapisi.org’ dan tüm detayları incele ve yarışmaya başvur!