Hayata Atılım 3 Ocak Toplantısı
10.01.2023

Üniversitemizin ilke ve amaçlarını, aynı zamanda olanaklarını her yönüyle anlayıp sonrasında da tanıtmak için farklı bölümlerden bir araya gelen öğrencilerimizin oluşturduğu ''HAYATA ATILIM TOPLULUĞU'', öğrencilerimizin ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Eryılmaz’ın katkısıyla 3 Ocak 2023 tarihinde üniversitemizin Lamia Ergenekon Konferans Salonu'nda ilk dönem toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının amacı bu dönem neler yapıldığını, gelinen noktayı ve ilerleyişi, mevcut ve yeni katılan üyelere anlatmaktı.

Konferansın ilk bölümünde topluluğumuzun akademik danışmanı Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, akademik hayatı, aslında bir yolculuğa benzettiğini, bu sebeple de "Akademik Yolculuğum" adını verdiği sunumunu öğrencilerimizle paylaştı. Bu sunumunda kariyer yolculuğunda çıktığı basamakları öğrencilerimize anlatırken sunum sonrasında kendisinin Hayata Atılım’dan beklentilerini salonda bulunan Hayata Atılım üyelerine aktardı.

Konferansın ikinci kısmına geçtiğimizde ise artık topluluğumuz bünyesinde bulunan komitelerin, kendini ve etkinliklerini tanıtacağı kısım başlamış oldu. İlk olarak etkinlik komitesi; kendilerinin Hayata Atılım’daki yerini, amaçlarını, geçmişteki faaliyetlerini ve gelecek için planladıkları etkinlikleri üyelerle paylaştı. Sunumu etkinlik komitesi üyelerimizden Melik Öztürk gerçekleştirdi. Etkinlik komitesi sunumunun ardından Hayata Atılım yönetici asistanları; Suat Gökbaş, Zeynep Öz ve Elvin Yıldırım kendi alanlarını ve neler yaptıklarını öğrencilerimizle paylaştılar. Bu sunumların tamamı topluluğun işleyişini anlatmak için yapılmış genel sunumlardı. Topluluğa üye alımından, sonuna kadar olan bütün süreçleri mevcut ve yeni üyelerle paylaştılar.

Konferansın son kısmına gelindiğinde ise ilk olarak fakülte yöneticileri kendilerini tanıttılar ve topluluktaki yerlerini anlattılar. Sonrasında üyelerin alımından sonraki en önemli topluluk konularından biri olan olan “aktiflik” tanımından sorumlu, puantaj ekibi; Melisa Emine Kahya ve Hilal Cansu Bakan toplulukta puantajın ne olduğunu, işlevlerini ve bunların nasıl düzenlediğini anlattılar. Böylelikle üyelerimize topluluk içerisinde izlenen yol tam anlamıyla aktarıldı. Puantaj ekibinin sunumu sonrasında Mehmet Kaan Kaya bu dönemin en aktif üyesi seçilirken bunu nasıl başardığını anlattığı bir sunum yaptı. Sonrasında Sidre Akpolat kendi fikri olan ve yakın zamanda hayata geçirilmesi planlanan yeni bir derecelendirme sistemini ve Hayata Atılım Topluluğu içerisinde yapılabilecek yenilikleri topluluk üyeleriyle paylaştı. Sosyal Medya ekibinden Rana Paker topluluğun sosyal medya hesapları için planladıklarını anlatırken üyelerden fikirlerini aldı. Böylece Hayata Atılım Topluluğumuz ilk dönem sonu toplantısını başarıyla gerçekleştirdi. Katılan üyeler toplantıdan çıkarımlarını ve sonradan yapılması gerekenleri not alarak salondan ayrıldılar.