Hayatboyu Öğrenme/Erasmus Programı Öğrenci Staj Hareketliliği
11.03.2013

HAYATBOYU ÖĞRENME / ERASMUS PROGRAMI

ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ

BAŞVURU TAKVİMİ VE YÖNTEMİ

İLAN TARİHİ: 11/03/2013

SON BAŞVURU TARİHİ : 16/04/2013

 

Başvurular, öğrenciler öncelikle Erasmus Bölüm koordinatöründen veya Staj Koordinatöründen onay aldıktan sonra, AB&Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne yapılacaktır.

Değerlendirmeler, başvurularda sunulan davet mektupları, başvuru sayısı, bölümler arası denge gözetilerek yapılacak ve programa seçilen asil ve yedek adaylara ilişkin liste Koordinatörlük tarafından ilan edilecektir.

 

BAŞVURU AŞAMASINDA İSTENEN BELGELER

 

1 Erasmus Staj Hareketliliği Başvuru Formu

(http://iro.atilim.edu.tr/formlar_guncel.htm adresinden temin edilebilir)

2 Davet mektubu

Staj yapılacak olan yükseköğretim kurumu (“Genişletilmiş (Extended) ” veya “Yalnızca Staj Faaliyeti için Geçerli (Placement Only)” Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi olmalıdır), işletme, özel/resmi kurumdan öğrencilerin staj yapacakları süreyi ve hangi konuda staj yapacaklarını gösteren davet mektubu

3 Not Dökümü (Transcript)

4 Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi *

* Atılım Üniversite Hazırlık Okulunca yapılan Proficiency sınav sonucu kabul edilmektedir. Bu sınava girmemiş adaylardan, KPDS ve ÜDS’den alınmış olan puanlar da geçerli olacaktır. Bu sınavlara ek olarak yurtdışında çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan İngilizce dil sınavlarının sonuçlarının eşdeğerliliğine ilişkin aşağıda belirtilen çizelge esas alınacaktır.

 

GENEL HÜKÜMLER:

 

Erasmus öğrenci staj hareketliliği faaliyetine katılmak için yükseköğretim kurumu “Genişletilmiş (Extended) ” veya “Yalnızca Staj Faaliyeti için Geçerli (Placement Only)” Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi olmalıdır.

Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda staj yapmasıdır. “Staj (yerleştirme)”, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya organizasyon bünyesindeki mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Erasmus staj faaliyeti belirli bir öğretim programı kapsamında yapılan akademik çalışmalara ilişkin araştırma ödevleri, analiz çalışmaları gibi çalışmalar yapmak üzere kullanılmaz. Staj faaliyeti öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir.

Staj faaliyetinin öğrencinin diploma programı için zorunlu olması beklenmez. Ancak staj yapılacak ekonomik sektör, öğrencinin mevcut mesleki eğitim programı ile ilgili bir sektör olmalıdır.

Faaliyet süresi lisans, yükseklisans ve doktora öğrencileri için 3 ile 12 ay arasında bir süredir.

Meslek yüksekokulu gibi kısa dönemli yükseköğretim programları öğrencileri için asgari süre 2 aydan başlar, 12 aya kadar sürebilir.

Staja ev sahipliği yapacak kuruluşlar; işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri ve işletme tanımına uyan diğer kuruluşlar olabilir. Bu çerçevede, uygun bir işletmeden kastedilen büyüklükleri, yasal statüleri ve faaliyet gösterdikleri ekonomik sektör ne olursa olsun, özel veya kamuya ait hertür kurum/kuruluş ile sosyal ekonomi dahil her tür ekonomik faaliyette bulunan girişimdir.

Staj faaliyetinde bulunulacak yurtdışındaki kurumun yükseköğretim kurumu olması halinde,

gidilecek kurum işletme olarak değerlendirileceği için Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi olması şartı aranmaz.

Öğrenci hareketliliği faaliyetlerinin 30 Haziran 2013 tarihinden önce başlatılması zorunludur. Yalnızca önlisans öğrencilerinin staj sürelerinin en az 2 ay olması kuralına uygun olarak 3 aydan kısa süren staj faaliyetleri bu tarihten sonra başlayabilir. Her halükarda bütün hareketlilik faaliyetlerinin 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle tamamlanması şarttır. Faaliyetlerin 2012/2013 akademik takvimi içinde gerçekleştirilmeleri zorunludur; bu sözleşme kapsamında desteklenen hiçbir faaliyet hiçbir şekilde 2013-2014 akademik takvimine ilişkin olamaz.

Koordinatörlük, tahsis edilen hibe miktarının potansiyel yararlanıcıları göndermekte yetersiz kalması durumunda hibeyi adil olarak; bölüm, gidilen ülke, erkek-kız dengesi, daha önce hareketlilik faaliyetinde bulunmamış bölüme pozitif ayrımcılık yaparak, fakülte ve/veya bölümlerin anlaşma sayısı oranını ve fakülte ve/veya bölümlerin performansını dikkate alarak dağıtır.

Staj yapılabilecek kuruluşlar hangileridir?

  • Staj yapılacak sektör öğrencinin mevcut eğitim programı ile ilgili olmalıdır.
  • Gidilecek kurumla üniversite tarafından önceden bir anlaşma yapılmış olmasına gerek yoktur. Staj hareketliliğine başvuran öğrenci bizzat kendisi AB ülkelerinde alanıyla ilgili belirleyeceği bir kurumla anlaşma sağlayacaktır.
  • Staja ev sahipliği yapacak kuruluşlar; işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri, işletme tanımına uyan kamu ve özel kuruluşlar olabilir.

Staj faaliyeti için “uygun olmayan” işletmeler hangileridir?

  • AB kurumları ve AB ajansları, AB programlarını yürüten ve bu kapsamda hibe alan kuruluşlar ve misafir olunan ülkedeki Diplomatik temsilciliklerimiz.

ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ İÇİN GEREKEN ASGARİ ŞARTLAR

 

1 Yararlanıcının tabiiyetine ilişkin şartın sağlanması esastır.

o Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

o Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenci olmak

2 Bu şartı takiben aşağıdaki hususlar sağlanmalıdır.

o Öğrencinin üniversite bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yüksek öğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması

o Ön lisans ve birinci kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının asgari 2.2/4 olması

o İkinci ve üçüncü kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının asgari 2.5/4 ya da 75/100 olması

3 Staj faaliyetinde öğrenim amaçlı hareketlilikten farklı olarak, en az 2. sınıfta olma şartı aranmaz.

4 Birinci sınıf öğrencilerinin seçiminde ilk yarıyıl sonundaki akademik not ortalamaları dikkate alınır.

5 Bir öğrenci Erasmus staj faaliyetinden yalnızca bir defa faydalanabilir. Daha önceki bir akademik yılda staj hareketliliği hibesi alan bir öğrenci hibesiz dahi olsa bir daha Erasmus staj hareketliliği faaliyeti gerçekleştiremez. Öğrenim hareketliliği faaliyetinden faydalanılmış olması, bir kez de staj hareketliliği faaliyetinden faydalanılmasına engel değildir. Ancak öncelik daha önce Erasmus faaliyetinden yararlanmamış olan öğrenciye verilir.

6 Öğrenci seçimi, ilan edilen değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanları dikkate alınarak, en yüksek puanı alan öğrencilerin Erasmus öğrencisi olarak belirlenmesi suretiyle gerçekleştirilir. Öğrencinin yükseköğretim kurumu tarafından ilan edilen bir staj yerinde staj yapacak olması veya kendi staj yerini bulması arasında fark gözetilmez, en yüksek puanı alan öğrenciler bütçe kontenjanı dahilinde seçilir. 2012/2013 akademik yılı staj hareketliliği başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

Akademik başar ı düzeyi : % 55

Dil seviyesi : % 45

 

7 Staj konusu ve görevleri öğrencinin mevcut eğitim alanı ile ilgili olmalıdır. Bölümde öğrencilerin zorunlu staj sorumluluğunun olması fark etmeksizin tüm bölümlerin öğrencileri Erasmus stajından yararlanma hakkına sahiptir.

8 İmzalanacak anlaşmalar açısından bakıldığında, öğrenci yerleştirmede gönderen yüksek öğretim kurumu ile ev sahibi işletme arasında bir ikili anlaşma gerekli değildir. Bütün tarafların dahil olduğu bireysel öğrenci yerleştirme sözleşmeleri bağlayıcı olacaktır.

 

- Öğrencinin disiplin cezası alması veya alttan dersi olması gibi sebepler Erasmus programından faydalanmasına mani değildir.

- Hareketlilik süresinin asgari sürenin altında olması durumunda (ön lisans için 2, lisans ve lisansüstü için 3 tam ay) sözkonusu hareketlilik için hibe ödemesi yapılmaz , öğrenci sıfır hibeli öğrenci olarak rapor edilir ve tekrar Erasmus programından faydalanamaz .

- Öğrencilerin, mücbir sebeplerle (zorunluluk nedeniyle; ailevi sebepler, sağlık sebepleri, doğal afet gibi) planlanan hareketlilik faaliyeti döneminden erken dönmesi durumunda, öğrencinin yurtdışında kaldığı süre karşılığı hibe miktarı öğrencide bırakılmak üzere, fazladan ödenen hibenin iadesi istenir.

Gitmeden önce teslim edilmesi gereken belgeler

  • Öğrenci ile imzalanan staj hareketliliği sözleşmesi ve ekleri
  • Akademik Onay Formu (Yapacağı stajın öğrencinin Üniversitesinde sayılacağı veya Diploma Eki’nde yer alacağına dair, stajın ECTS kredisi ile tanındığını kanıtlayan belge)
  • Eğitim Anlaşması ve Kalite Taahhüdü (Erasmus web sayfasının formlar kısmında):Karşı taraftan imzalı ve mühürlü olarak gelmiş olması gerekmektedir.
  • Denizbank Euro hesap bilgileri

Training Agreement and Quality Commitment (Eğitim Anlaşması ve Kalite taahhüdü)

· Erasmus Staj hareketliliği faaliyetinden yararlanmaya hak kazanan Erasmus öğrencilerinin staj çalışmalarına ait detaylı çalışma programlarını Erasmus bölüm koordinatörleri ve staj kuruluşuyla birlikte hazırlamaları gerekmektedir. Çalışma programı staj süresinin tamamını kapsayacak şekilde hazırlanmalıdır. Eğitim anlaşması (Training Agreement) adı verilen bu belgede çalışma programının yanısıra, beceri, yeterlilikler, usta öğreticilik ve tanınma (AKTS) vs. belirtilmelidir. (İlgili belge Erasmus web sayfasının “Formlar” kısmında Eğitim Anlaşması ve Kalite Taahhüdü başlığı altındadır). Zorunlu stajın olduğu bölümlerde öğrencinin Erasmus stajının, zorunlu staja sayılıp sayılmaması bölümlerin insiyatifindedir.

· Erasmus Bölüm Koordinatörü, Erasmus Kurum Koordinatörü, Stajdan sorumlu yetkili ve öğrenci olmak üzere tüm taraflarca onaylanan Eğitim Anlaşmaları (Training Agreements) üç nüsha olmalıdır; bir tanesi öğrencide kalır, 1 tanesi Erasmus Ofisine, diğeri de Erasmus Bölüm Koordinatörü’ne verilir.

Dönüş sonrası teslim edilmesi gereken belgeler

  • Yurtdışındaki staj döneminin başarı değerlendirmesini gösteren bir belge
  • Katılım sertifikası-imzalı ve mühürlü-
  • Staj Hareketliliği Nihai Rapor Formu
  • Pasaport giriş-çıkış mühürlerinin fotokopisi

 

HİBELER:

 

3 aydan kısa hareketlilik süreleri için seyahat ve vize ücreti hariç

3 ay ve üzerinde hareketlilik süresi için

Ülkeler

İki tam aylık hibe (€)*

İlave hafta hibe miktarı (€)*

Aylık hibe miktarı (€)

Almanya

680

85

425

Avusturya

762

95

476

Belçika

717

90

448

Bulgaristan

450

56

281

Çek Cumhuriyeti

603

75

377

Danimarka

962

120

601

Estonya

542

68

339

Finlandiya

856

107

535

Fransa

832

104

520

Güney Kıbrıs Rum Kesimi

600

75

375

Hollanda

746

93

466

İngiltere

963

120

602

İrlanda

782

98

489

İspanya

701

88

438

İsveç

850

106

531

İtalya

763

95

477

Letonya

533

67

333

Litvanya

520

65

325

Lüksemburg

717

90

448

Macaristan

568

71

355

Malta

589

74

368

Polonya

552

69

345

Portekiz

610

76

381

Romanya

499

62

312

Slovak Cumhuriyeti

573

72

358

Slovenya

642

80

401

Yunanistan

680

85

425

* Faaliyet süresinin 12 haftaya kadar olması durumunda (12 hafta dahil), öğrenciye gerçekleşen yurtdışı seyahati bedelinin (bağlantılı ve aktarmalı seyahatler dahil) %75’i ödenir. (3 ay, 12 haftaya eşit değildir; 12 haftanın aşılması halinde 3. aya girildiği hesaplanmaktadır.)

Haftalık hibe hesapları yalnızca ön lisans öğrencilerinin 3 aydan kısa sürmesi planlanan staj faaliyetleri için kullanılır. Lisans ve üstü öğretim kademeleri öğrencilerine haftalık hibe hesaplaması ve seyahat biletleri için ayrı ödeme yapılmaz.

3-12 ay arası faaliyet dönemlerinin ödemelerinde, bu süreleri geçen fakat tam aya tamamlanamayan ödemelerde, tam ayı geçen günler için (örneğin dört ay on gün) aşağıdaki tablo kullanılacaktır:

1 – 3 gün arası

4–10 gün arası

11–17 gün arası

18–24 gün arası

25 gün ve fazlası

Hibe verilmez

¼ aylık hibe

½ aylık hibe

¾ aylık hibe

Tam aylık hibe

 

Eğitim Anlaşmasında belirlenen sorumluluklarını kasıtlı olarak yerine getirmeyen ve gittiği kurumda staj programına katılım sağlamayan öğrencilerin yurtdışında kaldıkları süre için hesap edilen toplam hibelerinin % 20’si kesinlikle ödenmez; öğrencinin başarısızlık ve sorumsuzluk düzeyine bağlı olarak daha fazla kesinti yapılması ve yapılmış bulunan ödemenin iadesinin istenmesi hakkı saklıdır. Ödenmeyen ve/veya geri istenen tutarlar, hibe kaynaklarına iade edilir.

Öğrencinin staj faaliyeti ile ilgisi olmadan tatil günleri hariç belirli bir süre için misafir olduğu şehirden / ülkeden ayrılması durumunda ayrı kaldığı süreler için hibe ödemesi yapılamaz. Daha önce yapılmış olsa bile bu dönem verilen hibenin iadesi talep edilir.

 

 

 

HİBE HESAPLAMASI:

Asgâri 3 tam ay süren faaliyetlerde Erasmus hibe miktarı, gidilen süre (ay) ile gidilen ülke için yukarda belirtilen aylık hibe miktarının çarpılması ile hesap edilir.

Kısa dönem meslek yüksekokulu öğrencilerinin 3 tam ay’dan kısa süren staj faaliyetlerinde, 2 aylık hibe hesabına ek olarak, ilave haftalık hibe hesabı yapılır. Öğrencilere ek olarak vize ve gerçekleşen yurtdışı seyahati bedelinin (bağlantılı ve aktarmalı seyahatler dahil) %75’i ayrıca ödenir.

Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenim gören öğrencilere haftalık hibe hesaplaması ve vize ve seyahat için ayrı ödeme yapılmaz. Bu öğrenciler mücbir sebeplerle asgâri sürelerin altında kalsalar dahi, 3 aylık ortalama hibeler uygulanır ve seyahat/vize ücreti ödenmez.

Örnek :

Gidilen Ülke : Portekiz

Faaliyet Süresi : 3,25 ay

Erasmus Hibesi : 3,25 x 381 = 1.238,25

Örnek:

Gidilen Ülke : Litvanya

Faaliyet Süresi : 2 ay 2 hafta 3 gün

Erasmus Hibesi : 520 + (65x2) + (9,28x3) + Yurtdışı seyahati ve vize bedeli toplamının %75’i

Erasmus Hibesi : 677,84 + Yurtdışı seyahati ve vize bedeli toplamının %75’i

 

SEÇİLEN ÖGRENCİLERE HİBELERİNİN ÖDENMESİ NE ŞEKİLDE YAPILMAKTADIR?

Seçilen öğrencilerle hesaplanan azami hibe miktarını içeren Staj Hareketliliği Sözleşmeleri imzalanır. Sözleşmede belirlenen azami tutara ilişkin ödemeler iki taksitte yapılır:

- Öğrenci staj yapacağı işletmeye gitmeden önce ilk ödeme olarak, öngörülen faaliyet süresine göre hesap edilen toplam hibenin en çok %100 üne kadar olan bir miktar ödenir.

- Varsa ikinci taksit, staj dönemi sonunda, öğrenciye verilen “Katılım Belgesi”nde ve pasaport giriş-çıkış tarihlerinde yer alan kesin gerçekleştirme süresi ve öğrencinin başarı ve sorumluluklarını yerine getirme düzeyi dikkate alınarak yapılır.Sorumluluklarını yerine getirmeyen veya başarısız öğrencilerine hibelerinde kesinti yapılması söz konusudur.

- Ödemeler Avro cinsinden yapılır.

 

 

KURUMUMUZA TAHSİS EDİLEN HİBE MİKTARI, PROGRAMA BAŞVURAN TÜM ÖĞRENCİLERİ DESTEKLEMEYE YETMEKTE MİDİR?

Ofisimiz Programa başvuran ve başvurusu uygunluk kontrolünden geçen tüm öğrencilerimiz için hibe talep etmektedir ancak Kurumumuza tahsis edilecek hibe miktarının öğrencilerimizin tümünü hibe ile desteklemeye YETMEMESİ söz konusu olabilmektedir.

STAJIMIN ASGARİ SÜRESİNİ TAMAMLAMADAN DÖNERSEM HİBE HAKKIMI KAYBEDER MİYİM ?

Erasmus Staj Hareketliliği en az 3 ay olmalıdır. Öğrencilerimiz zorunlu nedenler olmaksızın süre indirimine gidemezler. Zorunlu nedenler yüzünden staj faaliyetini tamamlamadan dönen hibeli öğrencilerimize, zorunlu gerekçelerini belgelendirmeleri şartı ile yurt dışında staj yaptıkları süreye karşılık gelen hibe miktarı ödenir, kalan (faaliyet yapılmayan) süreye denk gelen hibe miktarı öğrenciye yatırılmış ise söz konusu miktarı öğrencinin iade etmesi gerekmektedir. Öğrenci staj programını zorunlu bir nedene dayandırmaksızın tamamlamadı ise öğrenciye herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz, ödeme yapılmış ise verilen miktarın tümü öğrenciden istenir. Bu durumda öğrenci sıfır hibeli öğrenci olarak Ulusal Ajans’a rapor edilir ve tekrar Erasmus Programından faydalanamaz.

Hangi durumların zorunlu dönüş nedeni olarak değerlendirileceği ile ilgili karar Ulusal Ajans tarafından verilir.

İkinci kez staj Hareketliliği hibesi alınamaması:

Bir öğrenci sadece bir kez Erasmus staj hareketliliği hibesi alabilir. Daha önce staj faaliyetinden yararlanmış bir öğrenci hibe almamamk şartı ile faaliyetten tekrar yararlanabilir. Öğrenim Hareketliliği hibesi alınmış olması ise staj hareketliliği hibesi alınmasına engel değildir.Öğrencilere her iki faaliyet türünde de yalnızca birer kez hibe verilebilir.Ancak hibe verilmesi önceliği daha önce faaliyetten yararlanmamış öğrenciye verilir.

Hibesiz Erasmus Öğrencisi Olma Durumu:

 

Öğrenciler istedikleri takdirde hibe almaksızın Erasmus öğrencisi olabilirler. Hibesiz öğrenciler diğer başvurularla beraber genel değerlendirmeye tabi tutulur ve hibeli Erasmus öğrencileriyle aynı süreçten geçer.

Faaliyet Süresinin Uzatılması:

 

Süre uzatılması yalnızca mevcut akademik yıl içerisinde gerçekleşebilir. Uzatılan süre 30 Eylül 2013 tarihinden sonraya sarkamaz.

YABANCI DİL SINAV EŞDEĞERLİKLERİ TABLOSU

KPDS/ÜDS

TOEFL IBT

TOEFL CBT

TOEFL PBT

TOEIC

TOEIC

IELTS

FCE

CAE

CPE

100

119-120

300

677

1390

990

9,00

   

A

99

116-118

290-299

655-676

1345-1389

978-986

8,50

     

98

115

280-289

630-654

1300-1344

969-977

8,00

 

A

B

97

113-114

270-279

620-629

1270-1299

960-968

       

96

111-112

260-269

605-619

1235-1269

951-959

       

95

110

250-259

590-604

1200-1234

950

7,50

A

B

C

94

107-109

246-249

586-589

1180-1199

918-949

       

93

103-106

242-245

582-585

1160-1179

885-917

       

92

97-102

238-241

578-581

1140-1159

852-884

       

91

93-96

234-237

574-577

1120-1139

819-851

       

90

88-92

230-233

570-573

1100-1119

786-818

7,00

B

C

 

89

87

224-229

565-569

990-1099

776-785

       

88

86

218-223

560-564

980-989

766-775

       

87

82-85

213-217

550-559

970-979

756-765

       

86

80-81

206-212

525-549

960-969

746-755

       

85

79

200-205

500-524

950-959

736-745

6,50

C

   

84

 

197-199

498-499

935-949

726-735

       

83

78

194-196

496-497

920-934

716-725

       

82

77

191-193

494-495

905-919

706-715

       

81

76

188-190

492-493

890-904

696-705

       

80

75

185-187

490-491

875-889

686-695

       

79

74

182-184

488-489

860-874

677-685

       

78

73

179-181

486-487

845-859

668-676

       

77

72

176-178

484-485

830-844

659-667

       

76

71

173-175

482-483

815-829

650-658

       

75

70

170-172

480-481

800-814

641-649

6,00

     

74

69

167-169

478-479

795-799

632-640

       

73

68

164-166

476-477

790-794

623-631

       

72

67

161-163

474-475

785-789

614-622

       

71

66

158-160

472-473

780-784

605-613

       

70

65

155-157

470-471

775-779

596-604

       

69

64

152-154

468-469

770-774

587-595

       

68

63

149-151

466-467

765-769

578-586

       

67

62

146-148

464-465

760-764

569-577

       

66

61

143-145

462-463

755-759

560-568

       

65

60

140-142

460-461

750-754

551-559

5,50

     

64

   

459

746-749

547-550

       

63

59

139

458

743-745

543-546

       

62

   

457

740-742

539-542

       

61

58

138

456

736-739

535-538

       

60

   

455

733-735

531-534

       

59

57

137

 

730-732

527-530

       

58

 

136

454

726-729

523-526

       

57

56

135

 

723-725

519-522

       

56

   

453

720-722

515-518

       

55

55

134

 

716-719

511-514

       

54

54

 

452

713-715

507-510

       

53

53

133

 

710-712

503-506

       

52

52

132

451

706-709

499-502

       

51

51

131

 

703-705

496-498

       

50

50

130

450

700-702

495

5,00