“BUGÜN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜNE TANIK OLDUK”
11. Ankara EM gibi büyük bir organizasyona Atılım Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübünün evsahipliği yapmış olması, bizim için çok büyük bir deneyim olduğu kadar çok da büyük bir onurdu...

Zor bir süreçti, kabul… Fakat her bir dakikası da bir o kadar eğlenceli ve saatlerce anlatmaya değer. Dile kolay en son iki ulusal organizasyonunu 2005 yılındaki 19.TEMÖB ve 2006 yılındaki Ankara EM ile gerçekleştiren IESC ( Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübü ) için bu organizasyon biçilmiş kaftandı fakat küçük bir detay dışında. 10. Ankara EM Çankaya Üniversitesi’nde düzenlenmişti ve 11.Ankara EM organizasyonuna ev sahipliği yapacak üniversite de biz değildik, fakat 2011 Ocak ayında pek çok üniversite’nin Endüstri Mühendisliği Kulübünün katılımıyla gerçekleşen sohbet tadındaki bir oturumda ev sahipliği yapacak olan üniversitenin organizasyondan çekildiğinden bahsedildi. O sırada Atılım Üniversitesi Öğrenci Kulübü adaylığını dile getirdi ve Üniversitemizin 11.Ankara EM’nin yeni ev sahibi olması orada bulunan Üniversite temsilcileri tarafından onaylandı. Onaylanma süreci kısa süren bu organizasyonun hazırlık süreci yaklaşık olarak bir yıl kadar zaman aldı ve sonunda 11.Ankara EM’ye Atılım Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübü (IESC) olarak 9-10 Nisan tarihleri arasında ev sahipliği yaptık.
Ankara EM(Ankara Endüstri Mühendisliği Platformu), Ankara’daki sekiz üniversitenin (Atılım, Başkent, Bilkent, Çankaya, Gazi, ODTÜ, Hacettepe, TOBB ETÜ) Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulüplerinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen;

• Paneller, proje yarışmaları, vaka analizi çalışmaları, sempozyumlar, eğitim seminerleri ve teknik gezilerle Endüstri Mühendisliği öğrencilerine vizyon kazandırmayı,
  • Mesleki ve akademik alanlarda Türkiye ve dünyadaki gelişmelerden haberdar olmalarını,
  • İş hayatı ile ilgili pratik bilgiler edinmelerini,
  • Ankara’daki sekiz üniversitenin öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenen ortak bir organizasyon olmanın sağladığı güçle; kalkınmanın iki temel unsuru olan üniversite ve sanayinin işbirliğini,
  • Öğrencilerin Türkiye’nin sorunlarına grup bakış açısıyla çözümler üretmelerini, kendilerinin bu sorunların çözümünde nasıl rol oynayacaklarını tartışmalarını,
  • Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerle de öğrencilerin aralarındaki arkadaşlık bağlarını ve iletişimi güçlendirmelerini sağlamayı amaç edinmiş Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonlarından biridir.

Bizim böylesine büyük bir organizasyon için sadece üç ay gibi bir zamanımız vardı. Bu süre zarfında Ankara EM’nin konusu “GİRİŞİMCİLİK” olarak belirlendi. Daha sonrasında ise bu konuyla ilgili konuşmacılar araştırıldı, organizasyon komitesi belirlendi, girişimcilik konusunda sponsorluk görüşmeleri yapıldı, konferans salonu ayarlanması, plaketler, çiçekler, üniversitelerdeki tanıtımlar, broşürler ve afişlerin basımı ile sayısını hatırlayamadığımız pek çok detay organizasyon süresince aksaklık yaşamamak amacıyla gözden geçirildi.

Organizasyonumuzda ağırladığımız isimler (sırasıyla);

1. Orhan Aydın - Ostim Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı,
  2. Hüseyin Hüsnü Tekışık – Efsane Öğretmen – Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Araştırma Geliştirme Vakfı,
  3. Naci Örki – Ciğerci Naci,
  4. Barbaraos Şansal – Moda Kreatörü,