Öğrencimiz Nesrin Akın Öztabak Ar-Ge Odaklı İş Fikri ile TÜBİTAK BİGG 1512 Programı Tarafından Desteklenmeye Hak Kazanmıştır
03.03.2020

Okulumuzun Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği  son sınıf öğrencisi Nesrin Akın Öztabak Ar-Ge odaklı iş fikri ile her sene yüzlerce fikir arasından seçme yapılarak, hak kazanılan TÜBİTAK  BİGG 1512 ( Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı) Programı tarafından desteklenmeye uygun bulunmuştur. Atılım Argeda TTO ülkemizde teknoloji tabanlı iş fikirlerinin hayata geçirilmesi amacıyla girişimcilere yönelik sunulan tek ön ödemeli hibe programı olan TÜBİTAK 1512 BİGG Programının uygulayıcı kuruluşlarından biridir. Projenin hazırlanması sürecinde Atılım Argeda TTO ekibinin yoğun desteğini aldığını belirten öğrencimiz, sıkı hazırlık aşaması sonrası önce Atılım Üniversitesi bünyesinde yapılan jüri değerlendirmelerini sonrasında Tübitak’ta yapılan panel değerlendirmesinden başarıyla geçmiştir.

Öğrencimizin desteklenmeye hak kazanan projesi özellikle inşaat sektörünü hedefleyen geniş kapsamlı bir proje yönetim yazılımıdır. Üretim/inşaat projelerinin planlama aşamasından başlayarak %100 dijitalleşmesini sağlayan proje ile BIM (Building Information Modelling) hedeflerini yakalamak isteyen firmalara büyük kolaylık sağlamayı hedeflemektedir. BIM standartlaşması özellikle büyük inşaat projelerinde zorunlu hale gelmiş, bazı ülkelerde şartnamelerde yer almaya başlamış bir kriterdir. Öğrencimizin kurduğu ekip ile hedefi bu alandaki gereklilikleri en akıllı yazılım çözümleri ile yerine getirmek, verinin izlenebilirliğini, raporlanabilirliğini, yönetilebilirliğini artırmaktır.

Gerçekleştirilecek ürün ile her şeyin tek bir yerden yönetilmesi sağlanacak, aksaklık ve olası sorunlar önceden görülebilecek, farklı senaryoların karşılaştırılması mümkün olacaktır. Ayrıca her seviyeden kullanıcının projenin aktif durumu ile ilgili kolaylıkla bilgi alabileceği 3D model üzerinden proje takibi imkanı da kullanıcalara sağlanacaktır. Epikron Teknoloji şirketi kullanılacak akıllı nesneler, çözümler ile ürüne kullanım kolaylığı ve esneklik katacaklarını belirtmiştir. Müşteri odaklı yenilikçi yazılım ile kaliteyi ön planda tutarak süreçlerin daha etkili yönetilebileceğini belirtmiştir. Hedef pazarlarını İngiltere, Kanada ve Almanya olarak belirledikleri ürün için marka çalışmalarına da başladıklarının bilgisini paylaşmıştır.

Öğrencimiz dönem başında kurduğu Epikron Teknoloji Limited Şirketi ile çalışmalarına hızlıca başlamıştır. 7 kişilik ekibe, bölümümüzden mezun, çok kez onur derecesi ile başarısı takdir edilmiş öğrencilerimiz Işılay Pamuk da katılmıştır. Işılay Pamuk, Epikron Teknoloji’de kalite ve test sorumlusu olarak görev yapmaktadır.

Öğrencimizin şirketi veya BİGG desteği ile ilgili bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Epicrone Technology           Argeda TTO BIGG Başvuru             BİGG Tübitak