2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulunda Açılması Planlanan Dersler ve Yaz Okulunda Farklı Üniversitelerden Ders Alınması Hakkında Duyuru
30.06.2021

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

YAZ OKULUNDA

FARKLI ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALINMASI HAKKINDA DUYURU

Yaz okulu kapsamında Fakültemizde açılmayan derslerin, farklı üniversitelerden alınmasında YÖK’ün ve Atılım Üniversitesi’nin ilgili yönetmelikleri, Senato kararları ve ilgili diğer mevzuat, karar ve de esaslar uygulanacaktır.

Bu kapsamda (henüz Fakülte web sayfasında denklik açıklaması yapılmamış) farklı üniversitelerden ders almak isteyen öğrencilerimizin başvurularında;

• hangi hukuk fakültesinden,
  • hangi ders/dersleri almak istediklerini belirtmesi,
  • alınmak istenen derslerin alınacak Üniversitedeki kodlarını, içeriklerini, haftalık ders saatlerini, AKTS’lerini gösteren resmi web sayfası çıktılarını başvurularına eklemeleri,
  • ders alınacak üniversitede yaz okulu eğitiminin hangi şekilde (yüz yüze-uzaktan eğitim) yapılacağı hususunu belirtmeleri zorunludur.

Bu bilgilendirmeler sonrasında, dışarıdan ders alınmak istenilen Üniversiteler ve dersleri ile ilgili, yukarıda belirtilen düzenlemelerde aranılan koşullar (örneğin söz konusu ders veya derslerin Fakültemizde açılmamış olması, ders alınacak Fakültenin giriş taban puanının  Fakültemizin giriş taban puanından düşük olmaması, dersin haftalık ders saati/kredisi ile içeriğinin uygun olması gibi) ve diğer hususlarda yapılacak -denklik- değerlendirme sonuçları, Fakülte web sayfasında ilanen duyurulacaktır. Dolayısıyla Fakülte web sayfasında zaten, denklik duyurusu yapılmış Üniversite ve derslere ilişkin tekrar herhangi bir başvuruya gerek olmayacaktır.

UYARILAR

1. DİKKAT: Fakülte WEB sayfasında yapılacak ilanlar sadece derslerin denk olduğunu gösterir. Bunu dışında somut olarak öğrencinin belirtilen ders/dersleri almaya hakkı olduğunu göstermez.

2. Genel olarak ders alabilmeye, özel olarak da yaz okulunda dışarıdan ders alabilmeye ilişkin mevcut bütün (YÖK, Atılım Üniversitesi, senato kararları.. vb) düzenlemelerdeki kurallara ve koşullara uymak öğrencilerimizin kendi sorumluluklarındadır. Kurallara aykırılık durumunda ve denklik değerlendirmesi hiç yapılmadan veya olumlu sonuçlanmadan  öğrencilerimizin dışarıdan aldıkları ders/derslere ilişkin getirecekleri notlar geçerli sayılmayacaktır.

3. Öğrencilerimizin Fakülte web sayfasında Yaz Okulunda dışarıdan alınacak derslere ilişkin –denklik- duyurularını dikkatle takip etmelerini, bu duyuruların kapsamı dışında kalan dışarıdan ders alma taleplerini ise, yukarıdaki usule uygun olarak gerçekleştirmelerini önemle rica ederiz.

4. Aynı anda farklı 2 ilden ders almak ancak Atılım Üniversitesi dışındaki Üniversitede yaz okulunun uzaktan eğitim(online) şeklinde yapılması halinde mümkündür. Aksi takdirde alınacak notlar geçersiz sayılacaktır.

AÇILMASI PLANLANAN DERSLER

LAW101