Ders Kayıtları Hakkında Önemli Bilgi
01.01.2022

Ders Kaydı İşlemleri Hakkında Bilgi:

 

Ders kaydınızı gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları dikkatlice takip ediniz:

1.) Ders kaydını gerçekleştirmek için ilk olarak atacs.atilim.edu.tr internet sayfasına giriniz. (Sisteme giriş yapabilmek için Öğrenci İşleri’nin temin ettiği kullanıcı adı ve şifresine ihtiyacınız bulunmaktadır.)

2.) “Öğrenci” başlığı altından sisteme giriş yapınız.

3.) “Ders Kayıt & Mezuniyet İşlemlerim” başlığı üzerinden “Ders Kaydı İşlemlerim” menüsüne giriş yapınız. Bu sayfada satırlar halinde düzenlenmiş listeden derslerinize kayıt olunuz. Alacağınız tüm derslere kayıt olduktan sonra sayfanın altında yer alan kayıt sepetinizi kaydediniz.

4.) 2021-22 Bahar Dönemi için 1. Sınıf öğrencilerinin alması gereken dersler aşağıdaki gibidir;

KAM 102: Siyaset Bilimine Giriş II, KAM 104: Kamu Yönetimine Giriş, KAM 142: Kamusal Akıl Stüdyosu II, IKT 102: İktisada Giriş II (Şube 3/Section 3), HIST 102: Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi I (Şube 1/Section 1), ENG 122: Temel İngilizce II (Şube 5/Section 5-Alternatif Şube/Section kabul edilir.), ISL 102: Hukuka Giriş

Not: Dersin doğru şubesine kayıt olduğunuzdan emin olunuz.

*ENG 122 bağlı ders olduğundan, ENG 121 dersinden muaf olmayan ya da başarıyla tamamlayamayan öğrencilerimiz bu derse kayıt yaptıramamaktadır.

**Yatay geçiş öğrencileri derslerine ilişkin sorunlarını danışmanları ile görüşerek giderebilirler.

***Sürece ilişkin sorusu olan diğer öğrenciler Arş. Gör. Aygün Karlı (aygun.karli@atilim.edu.tr) ile iletişime geçebilirler.

5.) Kayıt sepetine eklediğiniz dersleri kontrol edip doğruluğundan emin olduğunuzda akademik danışman onayına gönderiniz. (Ders kaydınızı akademik danışman onayına göndermediğiniz takdirde işleminiz tamamlanmaz.)

6.) Belirli aralıklarla ATACS’a tekrar girerek danışman onayının verilip verilmediğini kontrol ediniz. Onay verildiyse ders kayıt işleminiz tamamlanmış demektir. (Ders kaydınızın onaylanmadığı durumlarda yapmanız gereken düzeltmeleri belirten bir sistem mesajı alacaksınız. Buradaki talimatlara uyarak ders kaydınızı yenileyiniz.) Ayrıca, Atılım e-posta hesaplarınızı da sıklıkla kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

7.) ATACS ders kaydı işlemleri hakkında detaylı bilgi için ders kayıt kılavuzunu inceleyiniz: https://www.atilim.edu.tr/files/sbeformlar/Ders_Kayit_Kilavuzu.pdf

Önemli Not: 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin sadece müfredattaki dönemlerinde yer alan derslere kayıt olması ve üstten zorunlu ya da seçmeli ders almaması gerekmektedir. Aksi halde ders kaydı onaylanmayacaktır. 

Yeni döneminizde başarılar dileriz!