Ders Kayıtları Hakkında Önemli Bilgi - 24 01 2020

Ders Kaydı İşlemleri Hakkında Bilgi:

Ders kaydınızı gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları dikkatlice takip ediniz:

1.) Ders kaydını gerçekleştirmek için ilk olarak atacs.atilim.edu.tr internet sayfasına giriniz. (Sisteme giriş yapabilmek için Öğrenci İşleri’nin temin ettiği kullanıcı adı ve şifresine ihtiyacınız bulunmaktadır.)

2.) “Öğrenci” başlığı altından sisteme giriş yapınız.

3.) “Ders Kayıt & Mezuniyet İşlemlerim” başlığı üzerinden “Ders Kaydı İşlemlerim” menüsüne giriş yapınız. Bu sayfada satırlar halinde düzenlenmiş listeden derslerinize kayıt olunuz. Alacağınız tüm derslere kayıt olduktan sonra sayfanın altında yer alan kayıt sepetinizi kaydediniz.

4.) 1. Sınıf öğrencilerinin alması gereken dersler aşağıdaki gibidir:

KAM 102: Siyaset Bilimine Giriş II, KAM 104: Kamu Yönetimine Giriş, KAM 142: Kamusal Akıl Stüdyosu II, ISL 102: Hukuka Giriş, IKT 102: İktisada Giriş II (Şube 4 ya da 5), HIST 102: Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi (Şube 1), ENG 122: Temel İngilizce II (Şube 4).

Not: Dersin doğru şubesine kayıt olduğunuzdan emin olunuz.

5.) Kayıt sepetine eklediğiniz dersleri kontrol edip doğruluğundan emin olduğunuzda akademik danışman onayına gönderiniz. (Ders kaydınızı akademik danışman onayına göndermediğiniz takdirde işleminiz tamamlanmaz.)

6.) Belirli aralıklarla ATACS’a tekrar girerek danışman onayının verilip verilmediğini kontrol ediniz. Onay verildiyse ders kayıt işleminiz tamamlanmış demektir. (Ders kaydınızın onaylanmadığı durumlarda yapmanız gereken düzeltmeleri belirten bir sistem mesajı alacaksınız. Buradaki talimatlara uyarak ders kaydınızı yenileyiniz.)

7.) ATACS ders kaydı işlemleri hakkında detaylı bilgi için ders kayıt kılavuzunu inceleyiniz: https://www.atilim.edu.tr/files/sbeformlar/Ders_Kayit_Kilavuzu.pdf

8.) Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi topluluğuna üye olmayı unutmayınız! (https://www.facebook.com/groups/104367159629892)

Yeni döneminizde başarılar dileriz!