Ders Kayıtları Hakkında Önemli Bilgi - 21 09 2021

Ders Kaydı İşlemleri Hakkında Bilgi:

Ders kaydınızı gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları dikkatlice takip ediniz:

1.) Ders kaydını gerçekleştirmek için ilk olarak atacs.atilim.edu.tr internet sayfasına giriniz. (Sisteme giriş yapabilmek için Öğrenci İşleri’nin temin ettiği kullanıcı adı ve şifresine ihtiyacınız bulunmaktadır.)

2.) “Öğrenci” başlığı altından sisteme giriş yapınız.

3.) “Ders Kayıt & Mezuniyet İşlemlerim” başlığı üzerinden “Ders Kaydı İşlemlerim” menüsüne giriş yapınız. Bu sayfada satırlar halinde düzenlenmiş listeden derslerinize kayıt olunuz. Alacağınız tüm derslere kayıt olduktan sonra sayfanın altında yer alan kayıt sepetinizi kaydediniz.

4.) 2021-22 Güz Dönemi için: 1. Sınıf öğrencilerinin alması gereken dersler aşağıdaki gibidir;

KAM 101: Siyaset Bilimine Giriş I, KAM 105: Sosyolojiye Giriş (Şube 1 ya da 2), KAM 141: Kamusal Akıl Stüdyosu I, IKT 101: İktisada Giriş I (Şube 4), HIST 101: Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi I (Şube 1), ENG 121: Temel İngilizce I (İngilizce dersi için alternatif şubeleri kontrol ediniz).

Not: Dersin doğru şubesine kayıt olduğunuzdan emin olunuz.

5.) Kayıt sepetine eklediğiniz dersleri kontrol edip doğruluğundan emin olduğunuzda akademik danışman onayına gönderiniz. (Ders kaydınızı akademik danışman onayına göndermediğiniz takdirde işleminiz tamamlanmaz.)

6.) Belirli aralıklarla ATACS’a tekrar girerek danışman onayının verilip verilmediğini kontrol ediniz. Onay verildiyse ders kayıt işleminiz tamamlanmış demektir. (Ders kaydınızın onaylanmadığı durumlarda yapmanız gereken düzeltmeleri belirten bir sistem mesajı alacaksınız. Buradaki talimatlara uyarak ders kaydınızı yenileyiniz.) Ayrıca, Atılım e-posta hesaplarınızı da sıklıkla kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

7.) ATACS ders kaydı işlemleri hakkında detaylı bilgi için ders kayıt kılavuzunu inceleyiniz: https://www.atilim.edu.tr/files/sbeformlar/Ders_Kayit_Kilavuzu.pdf

Önemli Not: 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin sadece müfredattaki dönemlerinde yer alan derslere kayıt olması ve üstten zorunlu ya da seçmeli ders almaması gerekmektedir. Aksi halde ders kaydı onaylanmayacaktır.

Yeni döneminizde başarılar dileriz!