Tübitak 2238 Yenilikçilik ve Girişimcilik Yarışması Bölge Finali 2.liği
28.10.2018

Özet Bilgi:  Bölümümüz ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü öğrencisi Simay Leblebicioğlu ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Ömer Aydın, bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Serhat Peker'in danışmanlığında, katıldıkları "TÜBİTAK 2238 - Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması"nda bölge ikinciliği kazandı.

Detay Bilgi: TÜBİTAK  Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından lisans öğrencilerine yönelik düzenlenen "Üniversite Proje Yarışmaları" bünyesinde,  "2238-Girişimcilik ve Yenilikçilik”, “2241-Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri” ve “2242-Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje" yarışmaları bu yıl bölgesel olarak gerçekleştirildi. 2018 yılında başvuruları değerlendirmeye alınan toplam 809 adet projeden ön değerlendirmeyi geçen 343'ü "2238-Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması"nda olmak üzere 789 adet proje ikinci değerlendirmeye alındı. Projeler oluşturulan panel sistemleri üzerinde bölgeleri içerisinde değerlendirildi. Değerlendirmeler sonucunda her bir bölgede 50 adet olmak üzere toplam 300 adet proje, 8-11 Ekim 2018 tarihleri arasında Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve Samsun'da sergilendi. Üç gün süren bölge sergilerinin ardından gerçekleşen ödül töreninde dereceye giren projeler açıklandı. 

Samsun Bölge Sergisi değerlendirmeleri sonucunda "2238-Girişimcilik ve Yenilikçilik" yarışmasında bölümümüz ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü öğrencisi Simay Leblebicioğlu ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Ömer Aydın, bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Serhat Peker'in danışmanlığında  hazırladıkları "SharePair" isimli projeleri ile ikincilik ödülüne layık görüldü. Öğrencilerimizi ve öğretim üyemizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.