Türkçe Eğitim Yapan Bölümlere Bahar Döneminde Kayıt Yaptıran Öğrenciler için Düzey Saptama ve Muafiyet Sınavı ile İlgili Önemli Duyuru
13.02.2019

 

 

ATILIM ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

MODERN DİLLER BÖLÜMÜ

2018-2019

 

TÜRKÇE EĞİTİM YAPAN BÖLÜMLERE

BAHAR DÖNEMİNDE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER İÇİN

DÜZEY SAPTAMA VE MUAFİYET SINAVI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

 

Değerli Öğrencimiz, Atılım Üniversitesi’ne hoşgeldiniz.

Türkçe eğitim yapan bölümlere (Hukuk Faültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Türkçe İşletme, Türkçe İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi) 2018-2019 Bahar Döneminde kayıt yaptıran öğrencilerimiz olarak, bölüm derslerinizin yanısıra Yükseköğretim Mevzuatı gereği İngilizce dersleri de alacaksınız. Modern Diller Bölümü’nün sunduğu bu zorunlu 6 dönemlik İngilizce derslerinden muaf olabilmeniz için Düzey Saptama ve Muafiyet Sınavı’na girmeniz gerekmektedir.

Bu sınavın amacı, İngilizce düzeyinizi ölçerek sizleri en uygun sınıflara yerleştirmek ve/veya bazı derslerden muaf olmanızı sağlamaktır. Bu sınava katılım hakkı Atılım Üniversitesi’ndeki öğrenim hayatınızda sadece bir defaya mahsus verilecektir. Muaf olduğunuz her bir ders için AA (en yüksek) harf notu verilecektir.

Kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra 15 Şubat 2019 tarihinde Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda (YDYO) belirlenen salonlarda sınava katılabilirsiniz. Sınava girmediğiniz takdirde düzeyiniz ’0’ kabul edilecek ve hiçbir İngilizce dersinden muaf olamayacaksınız.

Sınava katılabilmeniz için kayıt esnasında size verilen ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KİMLİĞİNİZİ ve Öğrenci İşleri’nden alacağınız kayıt belgenizi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

 

Sınav Tarihi: 15 Şubat 2019

Sınav Saati: 13:30-15:00

Sınav Yeri: Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO)

4. Kat / 418                                  

                                                                           BAŞARILAR DİLERİZ.

Modern Diller Bölümü

Tel: +90 312 586 8551

+90 312 586 8552