ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ GEZİSİ
11.12.2019

Atılım Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği AE 421 Elektrikli ve Hibrit Araç Teknolojiler dersi öğrencileri ve yarı zamanlı öğretim elemanımız Sayın Dr. Orhan Topal Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin misafiriydi. “Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi” kapsamında Avrupa Komisyonu’ndan kazandığı hibe ile 4 adet elektrikli otobüse sahip olan Tepebaşı Belediyesi bu otobüslerle kamusal ulaşım ve servis hizmeti sunmaktadır.

Ders kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin elektrik otobüslerinin bakım, onarım vb. süreçlerini görmeleri açısından ilgi çekiciydi.

Yapılan çalışma, elektrikli araç kullanımı, işletme, enerji tedariği vb. işlemlerin sahada incelenmesi olanağını sağlaması yanı sıra, öğrencilere sektör hakkında genel bir fikir verir nitelikte idi.