Otomotiv Topluluğu FORD OTOSAN Teknik Gezisi
12.12.2022

 

Atılım Üniversitesi, Otomotiv Topluluğu öğrencileri Ford Otosan Fabrikası’nı ziyaretine Eskişehir’e gittiler. 18 öğrenci ve 2 öğretim üyemizin yolculuğu sabahın erken saatlerinde okulumuzun sağladığı ulaşım aracıyla başladı. Keyifli bir yolculuğun ardından fabrikaya varıldığında kişisel koruyucu donanımlar teslim alındı ve fabrikadaki güvenlik kuralları anlatıldı. Gezinin ilk kısmı çekici-montaj bölümünde başladı. Ana taşıyıcı hat ve onu besleyen üretim hatları tanıtıldı. Montaj bandı, montaj sırası ve zamanlamasına yakından tanıklık eden ekibimiz fabrikanın otomasyonu konusunda da bilgiler aldı. Montajın ardından yapılan çeşitli kalite kontrol testleri hakkında brifing alan öğrencilerimiz AB regülasyonlarına uygunluk şartları ve  kalite kontrollerde kullanılan yazılımlar konusunda fikir sahibi oldular. Gezinin ikinci kısmında  motor yatağı, silindir kapağı, pistonlar, contalar ve bir çok diğer bileşenin tasarlandığı ve üretildiği üretim tesisi ziyaret edildi. Tasarım ve analizler için kullanılan yazılımlar konusunda bilgiler edinildi. Son olarak Ar-Ge merkezi ziyaret edildi. Burada ilerde kullanılması planlanan elektrikli motorlar ve bunların testleri ile ilgili bilgilendirilen topluluk üyeleri yerli üretilmesi planlanan bir şanzımanla ilgili bilgi alma ve test odalarını görme şansı buldular.

Gezi sonunda Ford Otosan ailesiyle birlikte yemeğe katılan ekibimiz hatıra fotoğrafı çektirip Ford Otosan’dan ayrıldı. Eskişehir’de kısa bir zaman geçirdikten sonra Ankara’ya hareket etti.

Ford Otosan gezisi öğrenci topluluğumuzun otomotiv sektörüne yönelik üretimi yakından görmesini ve bu sektörün mühendis adaylarından neler beklediği konusunda fikir edinmesi konusunda çok faydalı oldu.

1686218843-FORD gezisi - Photo.jpg