2019 Yılı Kutuplarla İlgili Bilimsel Çalışmalara Yönelik Proje Çağrısı
05.08.2019

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol çerçevesinde; Ulusal Kutup Bilim Programıyla belirlenmiş öncelikli araştırma temalarına ilgi duyan ve bu alanlarda çalışmaları olan araştırmacıların bilimsel araştırmalarının desteklenmesi, aynı zamanda ülkemizin Kutuplarla ilgili bilimsel çalışmalarda daha hızlı yol alabilmesi amaçlanmıştır. KUTUP 1001 ve KUTUP İkili İşbirliği Çağrıları, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından açılmıştır. Çağrılara ilişkin detaylı bilgiye https://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/2019-yili-kutup-cagrilari , Kutup 1001 Proje Çağrısına https://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/akademik/ulusal-destek-programlari/1001/icerik-kutup-1001sayfasından ulaşılabilir. 

 

Ulusal Kutup Bilim Programı 2018-2022 yıllarını kapsamaktadır. Anılan dönem sonrasında bilim programına yönelik güncellemeler yapılarak, 5 yıllık dönemler halinde yayınlanması planlanmaktadır.

Ulusal Kutup Bilim Programı’nın izleme ve değerlendirme süreci Bakanlık tarafından yürütülecek ve İzleme ve Değerlendirme Raporu altı ayda bir yayımlanacaktır.

 

Ulusal Kutup Bilim Programı, 4 ana başlıktan oluşmaktadır:

 

• Fiziki Bilimler

• Yer Bilimleri

• Canlı Bilimleri

• Sosyal ve Beşeri Bilimler

 

Öncelikli çalışma alanlarının detaylarına http://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/2204/bstb_btgm_ukbp_kitapcik_195x265_final.pdf dokümanından ulaşılabilmektedir.