2018 ÜSİMP Ulusal Patent Fuarında Üniversitemiz Bünyesinde Geliştirilen Buluşlar Tanıtıldı
21.11.2018

14-15 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul’da Harbiye Askeri Müze’de “Üniversite-Sanayi İş Birliğinden Yüksek Katma Değere” teması ile gerçekleşen fuarda, kare fuaye alanında bulunan Atılım Üniversitesi standında üniversitemizin patent başvuru sahibi olduğu ve ticari değerinin yüksek olduğu öngörülen 5 adet buluş sergilenmiştir. Etkinlik boyunca süren özel konu başlıklı panellere de farklı alan ve sektörlerden birçok konuşmacı katkı sağlamıştır. Ayrıca etkinlik boyunca ilgili buluşların sergi alanında poster sunumlarıda gerçekleştirilmiştir. Sergilenen bu buluşlar:

Sıra no

Buluş Adı

Buluş Sahipleri

Başvuru Numarası

İlgili Olduğu Alan

1

Polihedral oligomerik silseskuokzan içeren elektroaktif monomerler

Prof. Dr. Atilla Cihaner Araş. Gör. Dr. Salih Ertan

2014/15962

Malzeme Teknolojileri/Polimer Kimyası

2

Elektromanyetik sac metal şekillendirme sisteminde yenilik

Prof. Dr. Elif Uray Aydın Doç. Dr. Özgür Aslan

Dr. Öğr. Üyesi Besim Baranoğlu

2015/17429

İmalat

3

DNA hedefli mono ve heterodinükleer kompleksler

Prof. Dr. Şeniz Özalp Yaman

2015/17457

İlaç/Biyoteknoloji

4

ISM bandında çok bantlı alıcı verici modül tasarımı

Prof. Dr. Ali KARA

Şeyma Tütüncü

2015/17525

Telekominikasyon/ İletişim Teknolojileri/ Elektrik-Elektronik

5

Yüksek Sıcaklıkta Çalışabilen Proton İletken Zarlı Yakıt Hücreleri Için Hibrid Zarlar

Doç. Dr. Yılser Devrim

2016/16570

Enerji

 

Kayıtlı 670 katılımcının ve Onur konuğu olan Malezya ‘’HUMAN LIFE ADVANCEMENT FOUNDATION’’ heyetinin yer aldığı etkinlikte birçok sanayi firması, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi, Üniversite, Teknoloji Transfer Ofisi, Teknopark/Teknokent, STK temsilcisi 2 gün boyunca etkinliğe ilgi göstermiştir. Buluşlarımızın ticarileştirilmesi için ilgili sanayi firmaları ile birebir görüşmeler yapılmıştır. Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş ve SIO Automotive Taşıt Yedek Parça San. ve Tic. A.Ş. firma yetkilileri ile yapılan birebir görüşmelerde belirli buluşlar üzerinde nasıl ortak çalışmalar yapılabileceği değerlendirilmiştir.

Ayrıca yeni işbirlikleri kurmak adına özellikle ar-ge ve tasarım merkezleri bulunan firmalar ile görüşülmüş (Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., ESAN Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler Sanayi ve Tic. A.Ş., IND Yazılım Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Atabay Kimya Sanayi Ticaret A.Ş.) ve belirli çalışma konuları özelinde birlikte neler yapılabileceği belirlenmiştir. Fuar ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://usimppatentfuari.org.tr/