>UDAP Programı 2013 Yılı Güdümlü Projeler Çağrısı
03.09.2012

Ulusal Deprem Araştırma Programı 2013 Yılı Güdümlü Projeler Çağrısı Açılmıştır

T. C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca 2013 yılı için Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) proje destekleri kapsamında Güdümlü Projeler Çağrısı açılmıştır, başvuruların son tarihi 21 Eylül 2012’dir.

GÜDÜMLÜ PROJE BAŞLIKLARI

1) Marmara Bölgesinde Paleosismolojik Araştırmalar

2) Bölgesel Kabuk Yapısı ve Üç Boyutlu Dalga Modellemesi

3) Afet Zarar Tahmin Sistemi

4) Afet ve Acil Durum Bilgilendirme Mobil Uygulaması

5) Afet Yönetim Sistemi Modeli

6) Siber Savaşlara Yönelik Ulusal Düzeyde Risk Azaltma, Hazırlık, Müdahale ve İyileştirme Stratejilerinin Oluşturulması

7) Afet ve Acil Durum konularında Medya İlişkileri

8) Hasar Tespit Sisteminin Geliştirilmesi

UDAP Proje Öneri Formu:

(/shares/argeda/files/udap_Ek-A.docx) doldurularak en geç 21 Eylül 2012 tarihine kadar 1 asıl 3 kopya olmak üzere Kargo ile teslim edilmiş olması ve aynı zamanda elektronik posta ile udap@afad.gov.tr adresine dokümanın gönderilmiş olması gerekmekteir. Proje önerileri

UDAP Yönlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilecek ve seçilen proje önerilerinin yürütücüleri toplantıya çağrılacaktır.

Deprem zararlarının azaltılması çalışmalarına katkı sağlayabilecek, üniversitelerden en az yardımcı doçent, kamu kurum ve kuruluşları, özel kuruluşlar veya araştırma kurumlarında en az doktor ünvanlı kişiler tarafından destek talebiyle AFAD’a araştırma ve geliştirme projeleri önerilebilecektir. Teklif edilecek güdümlü projeler bir kurum, kuruluş, işletme, üniversite, araştırma kurumu veya bunların yapacağı ortak girişimlerde çalışan en az yardımcı doçent unvanlı kişilere yaptırılan araştırma ve geliştirme projesi niteliğinde olmalıdır.

İletişim Adresi:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı

Deprem Dairesi Başkanlığı

“Ulusal Deprem Araştırma Programı”

Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:159

Çankaya-ANKARA