>Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı- UTTP Başvuruları Açılmıştır
21.11.2012

Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı- UTTP Başvuruları Açılmıştır

Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı- UTTP (The Practical Technology Commercialization Programme) ABD Dış Ticaret Bakanlığı’nın BOOST Programı kapsamında desteklenmektedir.

Bilkent Cyberpark, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ve The University of Texas - IC2 Institute işbirliğinde 15 Kasım 2012 tarihinde UTTP tanıtım toplantısı yapılmıştır. Bilkent Cyberpark'ta yapılan toplantı videolarına UTTP web sayfasından erişilebilir: http://www.uttp.org/downloads/ .

 

Kapsamı ve Katılım Koşulları

UTTP daha önce çeşitli ülkelerde başarıyla uygulanmış olan teknoloji değerlemesi, yatırımcı gözüyle buluş değerlemesi, araştırma ve ticarileştirme arasındaki ilişkinin önemi ve başarılı bir teknoloji transfer ofisi için neler yapılması/yapılmaması gerektiği konularında yetkin uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Tanıtımı yapılan program kapsamında Şubat 2013-Mayıs 2013 dönemleri arasında 4 adet 3’er günlük ücretsiz sertifikasyon eğitimleri düzenlenecektir. Eğitimler teknoloji değerleme, pazarlama, lisanslama vb. konularda toplam 12 modülden oluşmaktadır ve eğitim dili İngilizcedir,  

Teknoloji Transfer Ofisi uzmanlarının/adaylarının, teknoloji şirketi kurmayı düşünen girişimcilerin, teknoloji tabanlı araştırmalarını ticarileştirmeyi hedefleyen akademik araştırmacıların katılımının beklendiği eğitim programına yapılacak başvurular arasından 40 aday seçilerek 4’er kişilik 10 grup oluşturulacaktır.

Programı başarıyla tamamlayan ve sonunda finalist olan ekip ABD’de 1 haftalık Teknoloji Transferi Rehberlik kursuna katılmaya hak kazanacaktır.

 

Programa başvurular 11 Ocak 2013 tarihine kadar açıktır.

http://www.uttp.org/how-to-apply/