> TÜBİTAK 2014 Bilim Ödülleri İçin Başvurular Başlamıştır
30.09.2013

TÜBİTAK 2014 Bilim Ödülleri İçin Başvurular Başlamıştır

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu- TÜBİTAK tarafından Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü olmak üzere 4 ayrı kategoride verilen ödüllerin 2014 yılı başvuruları başlamıştır.

Başvurular  31 Aralık 2013 Salı gününe kadar devam edecektir.

Bilim insanı başvuruları için TÜBİTAK web sayfalarında ÖDÜLLER bölümünde yeralan aday formlarının doldurularak istenen diğer belgeler ile birlikte TÜBİTAK Bilim Kurulu Sekreterya Birimine kargo veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgilere ve formlara TÜBİTAK-ÖDÜLLER sayfasından ulaşılabilir:

http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/oduller/icerik-formlar-ve-esaslar

 

Ödüller Hakkında:

Bilim Ödülü: Türkiye’de yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunan bilim insanlarına verilmektedir.,

Özel Ödül: Bilim Ödülü eşdeğeri olarak yurtdışında yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bilim insanlarına verilmektedir.

Teşvik Ödülü: Bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olan ve ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş Türkiye’de ikamet eden bilim insanlarına verilmektedir.

TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü: Bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş, Türkiye’de yerleşik bilim insanlarına, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarında yıllar itibariyle dönüşümlü olarak verilmektedir.

Kaynak: www.tubitak.gov.tr