>Otomotiv Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması 2013 Çağrıları
26.12.2012

"Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması"

2013 Duyurusu ve Çağrıları

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle düzenlenen ''Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması'' için başvurular başlamıştır.

Ülkemiz ihracatçıları tarafından özgün ürünlerin dünya pazarlarına sunulmasına katkı sağlaması amacıyla gerçekleştirilen ''Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması'', 17-18 Nisan 2013 tarihlerinde, Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecektir. 

Etkinlikte sektörde çalışan profesyoneller, araştırmacılar, akademisyenler, ilgili dallarda eğitim alan öğrenciler ve otomobil tutkunlarını içine alan geniş bir kitlenin yaratıcı fikirlerini ortaya koyabileceği, ''Proje Pazarı'' ve ''Tasarım Yarışması'' olmak üzere iki farklı yarışma yer almaktadır.  Yarışmalar komponent bazında;

Ergonomi,

Yenilenebilir Enerji - Çevre,

Emniyet,

Mekanik Fonksiyonellik

olmak üzere 4 kategoride katılıma açıktır. Profesyoneller ve üniversite öğrencileri için ayrı değerlendirme yapılarak yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirilecektir. 

''Tasarım Yoluna Çık, Yolun Açık'' teması ile düzenlenen ''Otomotiv Tasarım Yarışması'' özgün ve yenilikçi projeler geliştirilmesinin desteklendiği, Otomotiv sektörüyle ilgili çalışmalar projelendirilerek  1 Nisan 2013 tarihine kadar http://www.otomotivtasarimyarismasi.com/ adresinden başvurular yapılabilir. 

''Farklı Düşünün, Fark Yaratın'' teması ile düzenlenen ''Ar-Ge Proje Pazarı'' yarışması, akademik ve bilimsel araştırma faaliyeti yürüten üniversite, araştırma merkezi ve firmalar, sanayiciler, profesyonel olarak bu işle ilgilenen tüm birey ve ekiplerin projelerinin sanayiye kazandırılması amacıyla düzenlenmektedir.  Başvurular 15 Mart 2013  tarihine kadar  http://www.otomotivprojepazari.com/ adresi üzerinden yapılabilir.

 

Bilgileryarışma web adreslerinden alınmııştır.