>TÜBİTAK 2241/A Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri için Destekleme Programı
25.01.2013

TÜBİTAK 2241/A Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri için Destekleme Programı

Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencilerimiz, sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün / yöntem / süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans bitirme tezi için hazırladıkları araştırma projesinin desteklenmesi için TÜBİTAK BİDEB 2241/A programına başvurabilir. Takım projeleri de 2241/A programı kapsamında desteklenmektedir.

Projeler en çok proje yürütücüsü öğrencinin mezun olacağı tarihe kadar desteklenmektedir, Destek süresince öğrencinin/öğrencilerin, lisans öğrenimine devam ediyor olması gereklidir.  Projede görev alan diğer öğrenciler proje ortakları olarak değerlendirilir. Proje sorumlusu proje yürütücüsüdür (lisans öğrencisi).

2013 yılı için öngörülen destek miktarı proje başına en çok 4.000 TL’dir. Yılda oniki dönem başvuru alınan programa yapılacak başvuruların her ayın son işgünü mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgilere TÜBİTAK BİDEB 2241/A sayfalarından erişilebilir: