> "Ar-Ge ve Girişimcilik 2013 Bilgi Günleri" Başlıyor
25.03.2013

 

 

Atılım Üniversitesi'nde 

 “Ar-Ge ve Girişimcilik Destek Programları Bilgi Günleri” Başlıyor

 

Koordinatörlüğümüz Atılım Üniversitesi Personel Oryantasyon Programı ile bütünleşik olarak 20 Mart – 17 Nisan 2013 tarihleri arasında Ar-Ge ve Girişimcilik Destek Programları Bilgi Günleri düzenlenmektedir. Etkinlik Kemal Zaim Sunel Konferans Salonunda ilgilenen mensuplarımızın katılımına açıktır.

Bilgi günleri Üniversitemizin araştırma stratejilerinin; ilgili yönetim organları ve kurumsal yapıların tanıtımı ile başlamaktadır (20 Mart 2013). Üniversitemizin sağladığı araştırma ortamı, bilimsel araştırma destekleri; uygulamadaki destek programları ve yararlanma süreçleri; üniversite-sanayi işbirliği olanakları; ARGEDA Koordinatörlüğünün idari yapısı, sorumlulukları ve çalışmaları tanıtılacaktır.

Bilgi günlerinde Üniversitemizdeki araştırmacıların ve üniversite-sanayi işbirliğine yönelik projeleri olan girişimcilerin yararlanabileceği ulusal ve uluslararası ar-ge ve girişimcilik destekleri sağlayan kurumlar tanıtılacaktır (27 Mart 2013, 3 Nisan 2013, 10 Nisan 2013). Bu kurumların başında gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK Başkanlığı’ndan katılacak davetli konuşmacılar tarafından destek programlarının tanıtımı yapılarak işleyiş hakkında bilgiler verilecektir . 

Bilgi günleri bilimsel araştırma projeleri hazırlama metodolojisi, değerlendirme kriterleri, başarılı proje yönetimi, patent ve fikri mülkiyet hakları konularında yönlendirici bilgilerin verileceği bir Panel ile sona ermektedir (17 Nisan 2013). Panelde ulusal ve uluslararası etik normlarını Üniversitemizde uygulamak üzere oluşturulmuş etik kurulları ile sürecin işleyişine ve  deneyimli araştırmacılarımızın paylaşımına yer verilmektedir.

Etkinlik Programı