>TÜBİTAK 1512 Programı Çağrısı- Girişimci Adaylarına Ticarileşme Fırsatı
21.05.2013

TÜBİTAK 1512 Programından

İş Fikri Olan Girişimci Adaylarına Ticarileşme Fırsatı

TÜBİTAK 1512 “Girişimcilik Aşamalı Destek Programı” program çağrısı ile iş fikri olan girişimci adaylarına iş fikirlerinin ticarileşmesi için eğitim, iş rehberi ve 100 bin TL sermaye desteği vermektedir. TÜBİTAK 1512 programı kapsamında girişimcilerin 550 bin TL bütçeli projelerini de yüzde 75 oranında destekliyor.

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nda (TEYDEB) yürütülen 1512 Programı bireysel fikirlerin ticarileşmesine öncü olmayı hedefliyor. Program girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürmeleri için destek veriyor. Dört aşamalı programın ilk adımı olarak girişimcilerin 3 Haziran 2013 tarihine kadar TÜBİTAK’a iş fikri başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

Başvuru Koşulları:

Girişimci adaylarının başvuru tarihinde 45 yaşından gün almaması gerekiyor. Doktorasını son 5 yıl içinde almış adaylarda ise yaş sınırı aranmıyor. Programa üniversite mezunları ile yüksek lisans veya doktora öğrencileri de başvurabiliyor. Girişimci adaylarının başvuru tarihinde herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında bulunmaması şartı aranıyor.

Ayrıntılı bilgiler TÜBİTAK web sayfalarında yer almakatadır:

http://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/is-fikri-olan-girisimcilere-tubitaktan-ticarilesme-firsati