> Horizon 2020 Programına Hakem Başvuruları Beklenmektedir
16.12.2013

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programı Horizon 2020 programı için proje önerilerini değerlendirenprogram ve politika süreçlerini izleyen bağımsız uzmanlar (hakemler) havuzu oluşturmak üzere davet edilmektedir. Hakemlik Horizon 2020 programı kapsamındaki olanakları öğrenmek, proje değerlendirme usulleri konusunda deneyim kazanmak için etkin yollardan birisidir.

Horizon 2020 süreçlerinde hakem havuzunda yer almak üzere ECAS (European Commission Authentication Service) adresinden bireysel başvuru yapılmaktadır. Daha önceki program (EU FP6, EU FP7) süreçlerinde kaydedilmiş profil varsa güncellenmelidir:

http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/experts

 

Hakem adaylarının ve araştırmacıların profil oluştururken çalışma alanı, araştırma faaliyeti ve deneyimlerine ilişkin bilgilerin AB projeleri ve veri tabanlarında kullanılan terminolojiye yakın olması önemlidir. Anahtar kelimelerin açık ve anlaşılır olması, profillerinin çağrı dönemlerinde yenilenmesi önerilmektedir.

Başvuru ve işleyiş konularında Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanmış sıkca sorulan sorular (FAQ) sayfasından yararlanılabilir:

https://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/faq#experts