Atılım Üniversitesi 4. Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Günü
21.05.2014

Bu yıl Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Günü  21 Mayıs 2014 Çarşamba günü Orhan Zaim Konferans Salonu ve Fuayesinde düzenlenecektir. Üniversitemiz mensupları ve öğrencilerimiz davetlidir.

LAP Günü akademik yıl içinde  yürütülen LAP Programı projeleri ve çeşitli lisans projelerine ev sahipliği yapan bir etkinliktir. Proje takımlarında yer alan öğrencilerimiz proje danışmanı öğretim elemanlarının mentorlüğünde gerçekleştirdikleri çalışmaları, projelerden edindikleri deneyimleri ve elde ettikleri sonuçları ziyaretçilerle paylaşma ortamı bulmaktadır.

LAP Günü programı kapsamında önceki yıllarda olduğu gibi Bilimsel Poster Sergisi ve Sunumları, Girişimcilik Projeleri Sergisi yer almakta ve bu yıl ilaveten “Pecha Kucha Sunumları”,  Atölye Sunumları ve çeşitli Lisans Proje Sergilerine de yer verilmektedir.

4.LAP Günü, davetliler, mensuplarımız, öğrenciler ve proje takımlarının bir araya geleceği  Açılış Töreni ile başlayacaktır. Tören sırasıyla projelerin yakın işbirliği içinde olduğu kurumlardan temsilcilerin katılacağı ‘İş Dünyasının Üniversite Öğrencilerine Tavsiyeleri'   konulu bir panel ve Pecha-Kucha Sunumları ile  devam edecektir.

Atılım Üniversitesi olarak çeşitli etkinlikler ile gün boyu süren etkinlikte proje takımlarının birbirleriyle ve ziyaretçiler ile tanışması, erken sınıflardan başlayarak lisans öğrencilerimizde bilimsel araştırma, yenilikçilik ve girişimcilik konularında farkındalık yaratmak arzulanmaktadır.

Atılım Üniversitesinde  Lisans Öğrencilerine Araştırma, Yenilikçilik ve Girişimcilik  Deneyimi Kazandırılıyor

Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Programı,  girişimcilik dersleri ve yenilikçi tasarım dersleri (bitirme projeleri, tasarım  vb. ), Sanayi Destekli Lisans Projeleri ile Atılım Üniversitesi’nde lisans araştırma kültürü yaratmak, araştırmacı, yaratıcı öğrenciler yetiştirmek, üniversite ile işdünyasını yakınlaştırmak amaçlanmaktadır. Bu çerçevede öğrencilerimize yenilikçilik ve girişimcilik konusunda farkındalık kazandırılarak gereksinim duydukları eğitim ve  teknoloji transferi desteği sağlanmaktadır.  LAP Günü öğrencilerimize Üniversitemizdeki lisans araştırma, yenilikçilik ve girişimcilik ortamını ve çalışmalara katılma yollarını tanıma olanağı sunmaktadır.

 

Atılım Üniversitesi 4. LAP Günü  Program Akışı

Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu ve Fuayeleri