5. Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Şenliği
06.05.2015

Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Şenliği 22 Mayıs 2015 Cuma günü Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu ve Fuayesinde düzenlenecektir. Üniversitemiz mensupları ve öğrencilerimiz davetlidir. Şenlik programında önceki yıllarda olduğu gibi “Bilimsel Poster Sergisi”, “Proje Sunumları”, “Girişimcilik Projeleri Sergisi” ve “Sahne Sunumları” yer almaktadır.

Gün boyu sürecek şenlikte proje takımlarının birbirleriyle ve ziyaretçiler ile tanışması, erken sınıflardan başlayarak lisans öğrencilerimizde bilimsel araştırma, yenilikçilik ve girişimcilik konularında farkındalık oluşturmak arzulanmaktadır.

ARGEDA-TTO tarafından bu yıl 5. kez düzenlenmekte olan LAP Şenliği akademik yıl içinde yürütülen Atılım Üniversitesi tarafından desteklenmiş LAP Programı projeleri ve çeşitli lisans projelerine ev sahipliği yapmaktadır. Proje takımlarında yer alan öğrenciler öğretim elemanlarının danışmanlığından yararlanarak araştırmalara katılmakta proje çıktılarının oluşturulmasında sorumluluk almaktadır. Lisans öğrencisi olarak proje faaliyetlerinden edindikleri deneyimleri ve elde ettikleri sonuçları şenlikte ziyaretçilere sunmaktadır.

5. LAP Şenliği davetliler, mensuplarımız, öğrenciler ve proje takımlarının bir araya geleceği Açılış Töreni ile başlayarak, sunumlar ile devam edecek, 7 farklı kategoride jüri tarafından ödüllendirilen projelerin ilan edileceği Ödül Töreni ile sona erecektir. Etkinlikte Atılım Üniversitesi mezunları iş dünyasındaki deneyimlerini paylaşacakları konuşmalar yapacak, LAP projeleri ile işbirliği içinde olan, destekleyici kurumlardan davetliler de takımları ile birlikte olacaktır.

 

Atılım Üniversitesinde Lisans Öğrencilerine Araştırma, Yenilikçilik ve Girişimcilik Deneyimi Kazandırılıyor

Atılım Üniversitesi’nde müfredat ve çeşitli programlar aracılığıyla lisans araştırma kültürü yaratmak, araştırmacı, yaratıcı öğrenciler yetiştirmek, üniversite ile iş dünyasını yakınlaştırmak amaçlanmaktadır. Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Programı,  Girişimcilik dersleri, “Girişimcinin Atılımı Programı”, Sanayi Destekli Lisans Projeleri yenilikçi tasarım dersleri (bitirme projeleri, tasarım vb.) bu amaca yönelik programlardır. 2014-2015 akademik yılında 46 Danışman öğretim elemanın mentörlüğünde 142 araştırmacı öğrenci, 63 gönüllü öğrenci 18 farklı proje gerçekleştirmektedir. 

Atılım Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi – ARGEDA-TTO Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere yenilikçilik, buluş bildirimi ve fikri haklar, girişimcilik konularında farkındalık kazandırılarak uygulamaya yönelik eğitim ve teknoloji transferi desteği sağlanmaktadır. LAP Şenlikleri öğrencilerimize Üniversitemizdeki lisans araştırma, yenilikçilik ve girişimcilik ortamını ve çalışmalara katılma yollarını tanıma olanağı sunmaktadır.

 

Atılım Üniversitesi 5. LAP Şenlikleri Program Akışı

Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu ve Fuayeleri

22 Mayıs 2015, Cuma

Konferans Salonu

Fuaye ve Öğrenci Holü

Açılış Töreni

                Açılış Konuşmaları

                Davetli Konuşmacılar

10:15 - 12:00

 

LAP  Poster Sergisi

 

10:00  - 17:00

Proje Sergi ve Sunumları

 

10:00  - 17:00

Sahne Sunumları

13:00 – 14:30    

 

Kapanış Töreni

15:00 – 16:00