Yabancı Uyruklular için Türkiye’de Doktor veya Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı
04.09.2015

TÜBİTAK BİDEB 2216 Araştırma Burs Programında yaş sınırlaması vardır (35) , adayın yurt dışında kayıtlı doktora öğrencisi veya doktorasını almış olması gereklidir. En uzun 12 ay sürelidir.

 

Bursiyer Seçimi Yapılırken Neler Göz Önünde Bulundurulur?

Adayın özgeçmişi, akademik başarıları, varsa yayınlanmış makaleleri, planlanan araştırma konusunun güncelliği, referans mektupları ve dil belgesi değerlendirilir.

 

Destek Miktarı? (2015 için)

Destek almayı hak eden bursiyerler 1 yıl içerisinde bursunu kabul etmek ve evraklarını TÜBİTAK’a ileterek çalışmalarına Türkiye’de başlamak zorundadır. Destekler:

Burs miktarı : 2250 TL (aylık),

Yolgiderleri :  en çok 2250 TL (tek ödeme) ve

Sağlık sigortası : en çok 2250 TL (tek ödeme)

 

Başvuru Tarih ve İşlemleri?

2015 II. Dönem Başvuru:  14 Eylül - 19 Ekim 2015

2016 I.  DönemBaşvuru:  15 Mart- 14 Nisan 2016

Aday araştırmacıya davet yapılmalı, Üniversiteden kabul mektubu hazırlanmalıdır. Adayı davet eden kişinin özgeçmişi ve yayın listesi sisteme yüklenmelidir. Adayın Türkiye’de birlikte çalışacağı akademik danışmanın planlanan çalışmaya ilişkin görüşlerini açıklayan yazısı TÜBİTAK başvurusunda sunulmalı (imzalı olmalı),  

Başvuruyu bursiyer adayı elektronik olarak yapar, belgeleri sisteme yükler,  yürütücü danışman tamamlar (asıl ve onaylı kopyası sunulamayacak evraklar elektronik başvurda kullanılmamalıdır). Evrakları tam olan başvurular bilimsel değerlendirmeye alınır, son başvuru tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde sonuçlandırılır.