>TÜBİTAK 1001, 3501 ve EVRENA Programlarına Başvurular Açılmıştır
08.08.2011

TÜBİTAK 1001, 3501, EVRENA Programları 2011 II. Dönem Proje başvuruları açılmıştır, proje başvurularının son tarihi 9 Eylül 2011 saat 18.00’dir.

TÜBİTAK tarafından, başvuru sistemi ve formlarında yapılan değişikliklerden dolayı internet sitesinde yer alan en güncel formların kullanılması, güncel olmayan formların kullanıldığı proje başvurularının iade edileceği hatırlatılmaktadır.

 

1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Programın amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olarak yurtiçinde (KKTC Üniversiteleri ilgili protokol kapsamında 1001 programına başvuru yapabilirler.) yapılan çalışmaları desteklemektir.

Ayrıntılı bilgiye http://www.tubitak.gov.tr/cid/9907/index.htm adresinden erişilebilmektedir.

 

3501 Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı (Kariyer Programı)

Kariyerlerine yeni başlayan doktoralı genç bilim insanlarının çalışmalarını proje desteği vererek teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Genç araştırmacıların çalışmalarını destekleyen, genç bilim insanlarının kariyerlerini araştırmacı ve eğitimci olarak en iyi şekilde sürdürmeleri, ulusal bilimsel düzeyimizin geliştirilmesi ve bilimin ülke kalkınmasındaki rolünün artırılması amacına yönelik bir programdır.

Ayrıntılı bilgiye http://www.tubitak.gov.tr/home.do?ot=1&sid=375&pid=364 adresinden erişilebilmektedir.

 

1010 Evrensel Araştırmacı Programı EVRENA

Bilim insanlarının ülkemizde yürüttüğü çalışmalara yurt dışından meslektaşlarının katılmasına destek veren 2221 Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı’na ek olarak, araştırmacıların TÜBİTAK destekleriyle yürüttüğü projelerde, ülkemizde eksikliği hissedilen alanlarda yurt dışından bilgi ve tecrübe aktarımını amaçlayan bir programdır.

Ayrıntılı bilgiye http://www.tubitak.gov.tr/sid/372/pid/364/index.htm adresinden erişilebilmektedir.