> ATILIM Üniversitesi'nde 3 Yeni San-Tez Projesi
03.01.2012

ATILIM Üniversitesinde 3 Yeni SANTEZ Projesi

T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından SANTEZ Programı, 2011 Yılı II. Dönem desteklenmesi uygun görülen projeleri belli olmuştur. Üniversitemiz 3 ayrı   üniversite-sanayi işbirliği projesi ile Program desteği alan projeler arasında yer almaktadır.

Değerli Proje Yürütücülerimiz Sn. Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu’nu ve Sn. Yrd. Doç Dr. Kutluk Bilge Arıkan’ı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Başvuruları Ağustos-2011 de yapılan SANTEZ 2011 II. Dönem Desteğine uygun görülen Atılım Üniversitesi projeleri ve proje ortağı sanayi kuruluşlarını bilgilerinize sunarız:

I. Proje Yürütücüsü: Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu, Sanayi Kuruluşu: Ortadoğu Rulman Sanayi Tic. A.Ş.

II. Proje Yürütücüsü: Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu, Sanayi Kuruluşu: TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.

III. Proje Yürütücüsü: Yrd. Doç. Dr. Kutluk Bilge Arıkan, Sanayi Kuruluşu: SE Savunma Sanayi Havacılık Elektrik Elektronik Müh. İmalat San. Tic. Ltd. Şti.

 

SAN-TEZ Programı

- üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılması ve üniversitelerimizde yapılan bilimsel çalışmaların ticarileştirilerek ülkemize katma değer yaratması,

- uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacak yeni ürün ve/veya üretim yöntemi geliştirilmesi,

- mevcut üründe ve/veya üretim yönteminde yenilik yapılması

vb. amaçlarla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek yüksek lisans ve/veya doktora tez çalışmalarının desteklenmesidir.

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından üniversitelerde doktora veya yüksek lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin tez konularının KOBİ’ler tarafından talep edilen, imalat sanayine yönelik yeni teknolojilere dayalı ürün, üretim yöntemi ve AR-GE tabanlı ihtiyaçlara yönelik olarak belirlenmesi desteklenmektedir. Program kapsamında daha fazla sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisinin desteklenerek nitelikli eleman sayısının artırılmasına yardımcı olmak ve SANTEZ Projelerinde çalışan tez öğrencilerinin ileride bu firmalarda AR-GE personeli olarak istihdam edilmesine ortam yaratmak arzulanmaktadır.

 

Program hakkında ayrıntılı ve güncel bilgilere Bakanlığın, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü web sayfalarından ulaşılabilmektedir:

 http://sagm.sanayi.gov.tr/ServiceDetails.aspx?dataID=108

 

Sorularınız veya bilgi için Üniversitemiz bünyesinde ARGEDA ofisini arayabilirsiniz.

  

ARGEDA Koordinatörlüğü

Tel: 586 83 20

ncakir@atilim.edu.tr