>TÜBİTAK 1512 Bireysel Girişimcilik Programı Açılmıştır
01.06.2012

TÜBİTAK TEYDEB 1512 Bireysel Girişimcilik Destek Programı Tanıtılmış ve Başvuruları Açılmıştır 

TÜBİTAK TEYDEB kapsamında girişimci bireysel fikirlerin destekleneceği 1512 Bireysel Girişimcilik Aşamalı Destek Programı örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini başvuru tarihinden en çok 5 yıl önce almış kişiler yararlanabilecektir.

Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için iş fikrinden pazara kadar olan faaliyetler desteklenmesi, girişimcilik eğitimi verilmesi, ayrıca sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek verilmesi planlanlanmaktadır.

14 Haziran 2012 tarihinde çağrısı açılan 1512 Programına İş Fikri Başvuruları  22 Ağustos 2012 tarihine kadar  yapılabilecektir. Çağrı kapsamında herhangi bir konu ayrımı gözetilmeksizin, tüm alanlardan teknoloji odaklı iş fikri başvuruları kabul edilmektedir.

Ayrıntılı bilgiye TÜBİTAK TEYDEB web sayfalarından ulaşılabilmektedir:

 http://www.tubitak.gov.tr/sid/2542/pid/478/index.htm