>Atılım Üniversitesi 3.LAP Şenliğine İlgi Yoğundu.
29.05.2013

Atılım Üniversitesi 3.LAP Şenliğine İlgi Yoğundu...

ARGEDA Koordinatörlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Şenliği 16 Mayıs 2013 günü Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu ve Fuayesinde gerçekleşmiştir.

Yoğun ilgi gören Poster Sergisi ve Proje Sunumları araştırmacı öğrencilerimize ders saatleri dışında zamanlarını ayırdıkları projelerden edindikleri deneyimleri ve elde ettikleri sonuçları paylaşma ortamı sunmuştur.

Sergilenen bilimsel posterler Jüri heyeti tarafından incelenerek puanlama yapılmıştır. Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri projelerinin ayrı kategorilerde değerlendirildiği yarışmada dereceye giren projeler Ödül Töreninde açıklanmıştır.

Üniversite mensuplarımızın ve öğrencilerimizin yoğun ilgiyle ziyaret  ettiği LAP Şenlikleri, projelerdeki araştırmacı öğrencilerin birbirleri ile tanışma ortamı bulduğu,  erken sınıflardaki öğrencilerimizin araştırma olanakları ile tanışarak projelere ilgi duyduyu bir etkinlik olmaktadır. 

LAP programı Atılım Üniversitesinde lisans araştırma kültürü yaratmak, araştırmacı ve yaratıcı öğrenciler yetiştirmek amacıyla ilk olarak 2010-2011 akademik yılında desteklenmeye başlamıştır. Programa başvuran projeler Kredili Ders Projeleri (LAP-A), Yarışma Projeleri (LAP-B) ve Çağrılı Projeler (LAP-B) olarak katılım ve yürütme kuralları farklılık gösteren üç kategoride  değerlendirilerek desteklenmektedir.

Her akademik yıl başlarında proje takımları yayınlanamış kontenjanlara başvuran öğrenciler arasından yapılan seçim ile oluşturulmaktadır. Projede kontenjan öngörülmüşse gönüllü öğrenciler görev alabilmektedir. Hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri  ilgi duydukları takdirde gönüllü olarak araştırmalarda yer alabilmektedir.

2012 2013 LAP Proje Takımlarını başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor, öğrencilerimizi 2013-2014 akademik yılı proje takımlarında yer almaya davet ediyoruz. Projelere araştırmacı olarak başvurular Ekim ayının ikinci yarısında yapılacaktır.

Sorularınız ve başvurular konusunda ARGEDA Koordinatörlüğü destek vermektedir.