> Öğrencilerimiz TÜBİTAK 2242 Lisans Yazılım Projeleri Yarışmasında Finalde
28.06.2013

TÜBİTAK Lisans Yazılım Projeleri Yarışmasında

Atılım Üniversitesi'nden Öğrencilerimiz Finalde….

Mühendislik Fakültesi Lisans öğrencilerimiz 2 proje ile proje ile TÜBİTAK BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Dai. Bşk'lığı) 2242 Lisans Yazılım Projeleri Yarışmasında finale kalmıştır. Öneri sunan tüm öğrencilerimize ve akademik danışmanlarımıza teşekkür ediyor, değerlendirmelerde ulaştıkları başarıları kutluyoruz.

 

1)WONSAPONATIME”  (Toplumsal Etki Alanında   )

Proje Takımı:   Alp Buğra Ekti, Yıldırım Can Şehirlioğlu, Volkan Saydam, Cem Süzen

Bölüm: Bilgisayar Müh. Bölümü

Akademik Danışman: Yrd. Doç. Dr. F. Cemile Serçe

 

2) “Paralel Platform Tipinde 2- Eksenli Düzlemsel Kamera Stabilizasyon Sistemi (2-Dof Pitch-Roll Camera Stabilizer” (Gömülü Sistemler Alanında)

Proje Takımı:   Kürşad Nuri Örme, Hakan Özcan

Bölüm: Elektrik Elektronik Müh. Bölümü

Akademik Danışman: Yrd. Doç. Dr. Mehmet Efe Özbek

 

Yarışma kuralları gereği finale kalan projeler 10 Haziran 2013 tarihinde Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre Ve Sergi Sarayı’nda sergilenerek değerlendirme jürisi ve ziyaretçilere takdim edilecektir.

 

Finalist projeler jüri tarafından Yenilikçilik, Etki (Fayda), Uygulanabilirlik, Kullanılabilirlik ve Geliştirme Süreci yönleriyle değerlendirilecektir. Projeler jüri huzurunda en fazla 10 dakikalık sunumlar yaptığı değerlendirmelerde dereceye giren projeler belirlenmektedir.

TÜBİTAK-BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) tarafından düzenlenen yazılım alanındaki bu yarışma ile “Ülkemizin sorunlarına yönelik yenilikçi ve girişimci bir şekilde bilişim teknolojilerinin kullanıldığı çözümlerin üretilmesi ve bu doğrultuda lisans öğrencilerinin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi “ teşvik edilmektedir. İlgilenen projeler yarışmaya

  • Eğitim Uygulamaları,
  • Gömülü Sistemler,
  • Yenilikçilik,
  • Toplumsal Etki

olmak üzere 4 alanda katılmakta ve değerlendirilmektedir.

Bu yılki dereceye giren projelerin Ödül Töreni 11 Haziran 2013 saat 10:00’da TÜBİTAK Feza Gürsoy Toplantı Salonu’nda yapılacaktır.