KOSGEB - ATILIM Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi - ATILIM TEKMER Kurulmuştur
28.06.2013

 

KOSGEB - ATILIM Üniversitesi İşbirliği

Teknoloji Geliştirme Merkezi; ATILIM-TEKMER

             

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan ile Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu tarafından imzalanan protokol ile KOSGEB-ATILIM Teknoloji Geliştirme Merkezi (ATILIM-TEKMER) 23 Mayıs 2013 tarihi itibariyle kurulmuştur. KOSGEB Ankara Siteler Hizmet Merkezi Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösterecek olan ATILIM-TEKMER’in İncek yerleşkesi içinde hazırlanmakta olan hizmet binasının tadilat çalışmaları tamamlanmış olup KOSGEB idari ofisleri ve işlikler yakın zamanda hizmete açılacaktır.

TEKMER kuruluşu ile öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve bölgemizin teknoloji alanında çalışacak girişimcilerine verimli bir çalışma ortamı sunulması hedeflenmiştir. Üniversite sanayi işbirliğinin somut bir adımı olarak  teknoloji geliştirme merkezi , KOSGEB işbirliği ile bilimsel araştırmalar ve sanayi kuruluşlarının buluşturulması, yenilikçi girişimciliğin desteklenmesi ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlaması arzulanmaktadır. 

KOSGEB-ATILIM TEKMER bünyesinde yer alacak işletmelerin elektrik, su, iletişim ve güvenlik giderleri Atılım Üniversitesi tarafından karşılanacaktır. Yenilikçiliğe ve girişimciliğe yapılan bu yatırımlar ile  Üniversitemiz akademik yetkinliklerinden yararlanan, sanayinin teknolojik sorunlarına çözüm üreten projelerin hayata geçirilmesi beklenmektedir.

TEKMER bünyesinde yararlanılabilecek ar-ge teşvikleri ve diğer  KOSGEB teşvikleri ile başvuru adımları hakkında bilgiler  bağlantılarda verilmiştir.

Destekler  Hakkında 

Başvuru Adımları

Ar-Ge, İnovasyon ve End. Uyg. Destek Tablosu

Ar-Ge, İnovasyon ve End. Uyg. Proje Hazırlama Klavuzu

 

KOSGEB web sayfalarında güncel ve ayrıntılı bilgiler yeralmaktadır:

 http://www.kosgeb.gov.tr   

 Sorular ve yönlendirme için ARGEDA Koordinatörlüğümüzden destek alınabilir.

 

İletişim:

ARGEDA Koordinatörlüğü

tel:0(312) 586 88 04 

e-posta: argeda@atilim.edu.tr