TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destek Programı Başlatıyor
24.07.2013

TÜBİTAK  "3001 Başlangıç Ar-Ge Projeleri" Destek Programı Başlatıyor

 

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) destek programları çerçevesinde Ar-Ge projesi hazırlamamış üniversite, kamu veya özel kuruluşlardaki araştırmacılara yönelik yeni bir program başlatmaktadır.

TÜBİTAK-ARDEB 3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destek Programı” ile Ar-Ge projesi hazırlama kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Program ile daha önce TÜBİTAK ARDEB projelerinde yürütücülük görevi üstlenmemiş araştırmacılara TÜBİTAK projelerinde yürütücülük deneyimi kazanma olanağı sunulmaktadır.

 

Dönemsel kısıtlama olmadan yılın her günü başvuru yapılabilecek olan programın bütçe desteği proje başına 60 bin TL, proje süresi en fazla 24 ay olarak belirtilmiştir. Proje bütçesi kapsamında aylık bin 800 TL burs desteği, bilimsel toplantılara katılım ve çalışma ziyareti amaçlı faaliyetler için de 10 bin TL’ye kadar yurt içi ve yurt dışı seyahat desteği , 5 bin TL’ye kadar Proje Yayılım Giderleri desteği alınabilecektir.

 

TÜBİTAK’ın belirleyeceği esaslara göre Proje yürütücüsü ve araştırmacılar proje sonuçlandıktan sonra aylık 500 TL’ye kadar Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ödeneğinden de yararlanabilecektir.

 

TÜBİTAK Duyurusu:

http://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/ilk-kez-proje-yapacak-arastirmacilara-ozel-destek

Program hakkında bilgiler:

http://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/akademik/ulusal-destek-programlari/icerik-3001-baslangic-ar-ge-projeleri-destekleme-programi