Metalik Fikirler 2. Ar-Ge Proje Pazarı Yarışmasında İkincilik
06.02.2014

Öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen “Elektromanyetik şekillendirme: Kalıp ve İndüktör Tasarımı” başlıklı proje, 29-31 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan "Metalik fikirler 2. Ar-Ge Proje Pazarı" yarışmasında öğrenci projeleri kategorisinde, 352 proje arasında ikinciliğe layık görüldü.

Projeyi, Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencileri Salim Annak, Cenk Yıldız, Şeyma Tütüncü, K. Yiğit Kocaman ve Gökhan İnanan, İmalat Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile birlikte sürdürerek başarıya ulaştırdılar.

Projenin akademik danışmanlığını Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Elif Aydın ve İmalat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu yaptılar.

Ödül alan proje, Üniversitemizin Lisans Araştırma Projeleri (LAP) programı tarafından desteklendi.

Metalik Fikirler Ödülü Alan Projelerimiz:

1.   Öğrenci Dalında İkincilik Ödülü Mert Nazmi Serin, Salim Annak, Cenk Yıldız, Kerem Çizmeci, Elif Dönüş Koşucu, Selen Yürük, Şeyma Tütüncü, K. Yiğit Kocaman, Gökhan İnanan

Proje Konusu: Elektromanyetik Şişirme (Kalıpsız Sac Şekillendirme)

Proje Ortakları: B. Baranoğlu, E.U. Aydın, M.N. Serin, S. Yürük, C. Yıldız, S. Anmak, Ş. Tütüncü.

2.   Akademisyen Dalında Üçüncülük Ödülü Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu

Proje Konusu: Kesici Takımlar İçin Kübik Bor Nitrür (Cbn) Kaplama Sürecinin Geliştirilmesi