ASO'ya Ziyaret
20.01.2014

 


20 Aralık 2013 Cuma günü Ankara Sanayi Odası merkez binasında gerçekleştirilen ve ASO Başkanı M. Nurettin Özdebir  ve Genel Sekreter Doç. Dr. Yavuz Cabbar ile gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemizi temsilen Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan U.Akay, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülhan Özbayoğlu, ARGEDA Koordinatörü Prof. Dr. Abdülkadir Erden ve Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu katıldılar.

Toplantıda gelişmekte olan ülkelerde küçük ve orta ölçekli sanayi şirketlerinin genel sorunlarına değinilirken, araştırma ve geliştirmenin öneminden bahsedildi. KOBİ'lerin içinde bulunduğu ekonomik ve teknolojik sorunların çözümünde üniversitelerin rolü ve önemi konuşuldu. Atılım Üniversitesi bünyesinde kurulu bölüm ve araştırma merkezlerinin bu sorunların çözümünde Ankara Sanayi Odası’yla ortak çalışmalar  yapılması hususunda fikir alışverişinde bulunuldu. ASO bünyesinde kurulan İnovasyon Merkezinin çalışmalarına Atılım Üniversitesinin destek verebileceği dile getirildi.

Geniş kapsamlı bir Atılım Üniversitesi - ASO işbirliğinin ayrıntılarını görüşmek üzere iki kurum heyetlerinin en kısa sürede Atılım Üniversitesinde bir araya gelmesine karar verildi.