Parlak Fikirler Karşılaştı
27.12.2013

27/12/2013 Cuma günü MGMT 409 Entrepreneurship MGMT 409 T Girişimcilik ve LOJ 429 Entrepreneurship and SMEs in Logistics derslerinin proje sunumları gerçekleşti.

Jüri  üyeleri KOSGEB uzmanı Emin Eminoğlu, Markör Markalaştırma Ajansı sahibi Özel Oytun Türkoğlu ve tecrübeli girişimci Selen Sahillioğlu Yavuz’dan oluşuyordu.

Önce Dr. Ece Pişkünsüt Şengüler’in LOJ 429 Entrepreneurship and SMEs in Logistics dersindeki inovatif fikirler sunumu gerçekleşti. Türkiye’de bulunmayan iki  adet ve dünyada bulunmayan bir adet  fikir posterler eşliğinde jüriye sunuldu. Coinsmart, renk değiştiren gözlük ve Su kuşu adlı ürünleri tanıtan öğrencilerin ürünleri beğeni topladı.

Daha sonra Dr. Elif Kalaycı’nın MGMT 409 Entrepreneurship ve MGMT 409 T Girişimcilik derslerinde toplam 7 adet proje sunuldu. Jüri üyelerinin üçüncülüğe layık gördüğü proje ağırlık çalışanların ellerinde nasır oluşumunu engelleyecek bir üründü. İkinci ürün, balkonlara kuş konmasını engelleyecek bir aparattı. Ev hanımlarının usta çağırmadan kendilerinin monte edebilecekleri bir ürün olarak kolay takıp çıkarılabilecek şekilde hazırlanmış olan ürün kafeste bir kuş eşliğinde sunulunca salonda ilgi çekti. Birinci olan takım ise mühendislik fakültesi öğrencilerinin portatif tuvaletlerin aydınlatılmasında enerji tasarrufu sağlamak üzere geliştirdikleri bir sistemdi. Müşterileri hazır olan ve ürün üretildiğinde satın almak üzere bekleyen bir ürün geliştirdikleri için bu takım jüri tarafından çok desteklendi ve faydalı model haklarını aldıktan sonra hemen işi kurmaları öğütlendi.