Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları
11.12.2013

Avrupa’yı tüm araştırmacılar için cazibe merkezi haline getirmeyi hedefleyen Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Arastırma Programları ve Bursları kapsamında yer alan Araştırma ve Yenilikçilik Değişim Programı (Research and Innovation Staff Exchange Scheme-RISE) 2014 çagrısı kapsamında 11 Aralık 2013 tarihi itibari ile başvuruları kabul etmeye başlamıştır. Başvurular 24 Nisan 2014 tarihine kadar devam edecektir.

Horizon2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları kapsamında her araştırma alanından proje önerileri desteklenebilmektedir.

 

Araştırma ve Yenilikçilik Değişim Programı (RISE) üniversiteler, sanayi kuruluşları ve araştırma merkezlerindeki araştırmacıların, teknik ve idari personelin  uluslararası ve sektörlerarası dolaşımını destekleyen bir programdır.

 

Programın amacı araştırma gruplarının kısa süreli personel değişimleri aracılığı ile Avrupa içinden ve dışından kuruluşlar ile uzun süreli araştırma işbirlikleri oluşturmasını sağlamak, sektörler ve ülkeler arası bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirmektir.

 

Bilgi Notu için tıklayınız.

Başvuru Rehberi için tıklayınız.

Proje Öneri yazım format için tıklayınız.

 

Çağrının Avrupa Komisyonu sitesindeki resmi duyurusuna ulaşmak icin lütfen tıklayınız.

Her türlü soru ve bilgi taleplerinizi  ncpmobility@tubitak.gov.tr adresi aracılığı ile iletebilirsiniz.