"Teknoloji Transfer Ofislerinin Uluslararasılaşmasında Avrupa İşletmeler Ağı"
21.02.2014

Üniversitelerin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanında yeni teknoloji üretilmesine, üretilen bu teknolojilerin topluma aktarılmasının teşvik edilmesine ve üniversitelerde teknoloji transfer mekanizmaların geliştirilmesine, sanayi sektörünün ise teknoloji ithal eden ve kullanan bir yapıdan, teknoloji üreten ve ihraç eden, üniversiteler ile etkin bir işbirliği içinde olan ve rekabet gücü yüksek bir yapıya dönüştürülmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş olan ve Atılım Üniversitesi Araştırma, Geliştirme, Danışmanlık ve Teknoloji Transfer Ofisi (Atılım Üniversitesi ARGEDA-TTO) olarak üyesi bulunduğumuz Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (USIMP) tarafından düzenlenen, “Teknoloji Transfer Ofislerinin Uluslararasılaşmasında Avrupa İşletmeler Ağı” konulu çalıştay 21 Şubat 2014 tarihinde gerçekleşmiştir.

Türkiye’de son yıllarda kurulmaya başlayan ve birçoğu kurumsallaşma sürecinde olan teknoloji transfer ofislerinin, portfötlerindeki teknolojileri ticarileştirebilmeleri amacıyla mevcut uluslararası ağlar ile iş birliği ve sinerji yaratabilme yollarının konuşulduğu çalıştay Adana Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştir.

Çalıştay ile ilgili habere ulaşmak için TIKLAYINIZ.