2013 - 2014 LAP Günü Gerçekleşti
21.05.2014

2013-2014 akademik yılı içerisinde 36 öğretim elemanı danışmanlığında 194 öğrencinin çalışmalarıyla gerçekleşen 14 LAP projesi ve 5 öğretim görevlisi danışmanlığında 8 öğrencinin çalışmalarıyla ve iki farklı firmanın işbirliği ile gerçekleşen 2 Sanayi Destekli Lisans Araştırma Projesi gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerin gerçekleştirdikleri çalışmalar neticesinde edindikleri deneyimleri ve elde ettikleri sonuçları posterler, sunumlar ve demolar yardımıyla ziyaretçiler ile paylaştıkları LAP Şenliği ulusal yas nedeniyle program değişikliği yapılarak LAP Günü olarak 21 Mayıs 2014 Çarşamba günü gerçekleşmiştir.

Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu ve Fuayesi’nde, Üniversitemiz’in işbirliği içerisinde olduğu kurum ve kuruluşların, üniversitemiz mensuplarının ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen 4. LAP Günü, Soma’daki faciada hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunun ardından Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’nun ve Rektör Yardımcısı (Provost) Prof. Dr. Hasan U. Akay’ın açılış konuşmaları ile başlamıştır.

4. LAP Günü, açılış konuşmalarının ardından Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özcan’ın, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay’ın, Ostim Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Behzat Zeydan’ın, KOSGEB Uzmanı Dr. Hüsniye Güler’in ve Arda Makina’dan Şahan Tahtalıoğlu’nun değerli katılımları ve Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Zafer Şahin’in moderatörlüğünde gerçekleşen “İş Dünyasının Üniversite Öğrencilerine Tavsiyeleri” başlıklı panel ile devam etmiştir. Panel boyunca değerli konuşmacılar sektör ile ilgili tecrübelerini, karşılaştıkları zorlukları, bu zorlukları nasıl aştıklarını, öğrencilerden beklentilerini ve öğrencilere sunabilecekleri imkanları paylaşmışlardır.

Program, panelin ardından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Pecha Kucha sunumları ile devam etmiştir. Öğrenciler etkinlik öncesi aldıkları Yenilikçi Sunum Teknikleri konulu eğitimde edindikleri bilgiler doğrultusunda, projelerini sunmuşlardır.

4. LAP Günü etkinliğinde iki farklı atölye yer almıştır. Hukuk Fakültesi öğrencileri proje konularına paralel olarak “Bülbülü Öldürmek” adlı drama ile katılımcıları etkilemiştir. Matematik Bölümü öğrencilerinin origami ile ilgili kısa bilgiler verdikten sonra izleyicilerin de katılımıyla yaptıkları uygulamalar büyük beğeni toplamıştır. 

Fuaye alanında paralel olarak poster sergileri ve proje demoları gerçekleşmiştir. Öğrenciler posterler üzerinden projelerinin detaylarını anlatırken, kimi projeler ürettikleri prototipler ile demolar gerçekleştirmişlerdir. Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim ve Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu proje takımları ile tanışmış, sunum ve demoları izleyerek projeler hakkında detaylı bilgi edinmişlerdir. Her yıl farklı projelere ev sahipliği yapan LAP Şenliği, bu sene “ENE 401 Design Project” dersi bitirme projelerine ve “LOJ 429 Lojistikte Girişimcilik ve Kobiler Dersi” projelerine de ev sahipliği yapmıştır.

Projeler; “En İyi Pecha-Kucha Sunumu”, “En İyi Zorunlu Poster Sunumu”, “En İyi Serbest Poster Sunumu”, “En İyi Proje Sunumu”, “En Sempatik Proje Takımı” ve “En Çok Gelecek Vadeden Proje” başlıkları altında juri üyeleri tarafından değerlendirilmiştir.  

Etkinlik Kapanış Töreni ile sona ermiştir. Törende Prof. Dr. Hasan U. Akay tarafından 2013-2014  akademik yılı “1 Kitap 1 Konu”  etkinliği çerçevesinde Yabancı Diller Bölümü’nde düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verilmiş ve LAP Günü jüri değerlendirmelerinin  sonuçları açıklanarak proje ekipleri sahneye davet edilmiştir.

Ödül töreninin ardından bir LAP Günü daha, öğrencilerde araştırma kültürünün oluşmasına katkı sağlayarak, yenilikçilik ve girişimcilik konusunda farkındalık yaratarak, üniversite ile iş dünyasının yakınlaşmasını sağlayarak amacına ulaşmış ve başarılı bir şekilde son bulmuştur.

2013-2014 akademik yılı içerisinde, Atılım Üniversitesi Lisans Araştırma Projeleri Programı kapsamında yürütülen projelerin tam listesine ulaşmak için tıklayınız.

Geçmiş yıllara ait LAP Şenlikleri için tıklayınız.

LAP hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.